Ege Uşaklı Fatih'ten dünya rekoru

Uşaklı Fatih'ten dünya rekoru

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Uşaklı Fatihten dünya rekoru

Uşak’ta kurumlararası işbirliğiyle düzenlenen geleneksel okçuluk yarışması, heyecanlı mücadelelere ev sahipliği yaptı. Okçuluk kültürünün yaşatılması ve yaygınlaştırılması adınayapılan ve 2 gün süren Uşak Okçu Dostlar Hamza Çelebi Koşusu’nda, menzil erkek kategorisinde mücadele eden Okçular Vakfı’ndan Fatih Yıldız, 907 gez (598.3 metre) ile dünya rekoru kırdı

Haberin Devamı

Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Ulubey Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Okçular Vakfı ve Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği Uşak Okçu Dostlar Hamza Çelebi Koşusu, Ulubey Kanyonlarında bulunan Cam Teras’ta düzenlenen ödül töreniyle sona erdi.

160 sporcu katıldı

Düzenlenen yarışmalarda menzil erkek kategorisinde mücadele eden Okçular Vakfı’ndan Fatih Yıldız, 907 gez(598,3 metre) ile dünya rekorunu kırmayı başardı. Osmanlı menzil atışlarında en az 900 gez atanlar için tutulan Okçular Sicil Defteri’ni hafızalara getiren ve Türkiye için bir gurur kaynağı olan Fatih Yıldız, bu özel geleneği de canlandırmış olacak.

5 Temmuz’da İsmetpaşa Caddesi’nde düzenlenen kortej ile açılışı yapılan etkinlik, 6 Temmuz’da Kalfa Korusu Cirit Sahası’nda, sabit-hareketli puta ve takım yarışlarındaki nefes kesen performanslarla devam etti. Uşak’tan 40 ve Türkiye genelinden 160 seçme sporcunun katılım sağladığı yarışlar, menzil ve sur atışlarıyla sürdü. Okçuluk sporuna gönül veren 25 kulüp, kadın ve erkek olarak iki farklı grupta: hedef atışı, takım yarışı, menzil, sur, sabit ve hareketli puta olmak üzere 5 farklı kategoride, iki gün boyunca hünerlerini sergiledi. Etkinliği izlemek için Uşak’ın yanı sıra şehir dışından da çok sayıda misafir etkinlik alanında yer aldı. Yarışmaların ardından ödül töreni düzenlendi. Törene AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ile Belediye Başkan Yardımcısı Hikmet Kahraman, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can ve çok sayıda sporsever katıldı. Öte yandan Uşak Okyay Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Mahmut Yavuzer, başarının ardından açıklama yaparak, Osmanlı Okçular Sicil Defteri’nin tekrar açılmasını ve Fatih Yıldız’ın sicil Defterine kaydının yapılmasını Türkiye Geleneksel Türk Okçuluğu Federasyonu’na önerdiklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Muğlalı okçulardan büyük başarı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Okçuluk Takımı, Gençler Kadetler Açık Hava Türkiye Şampiyonası’ndan 4 altın, 1 gümüş madalya ve Türkiye rekoru ile döndü. Yatağan’ın Bencik Mahallesi’ne kazandırılan okçuluk tesisinde çalışmalarını sürdüren Muğla temsilcileri Makaralı Yay Genç Erkekler’de Emircan Haney altın madalyanın sahibi olurken, kızlarda Hazal Burun gümüş madalya kazandı. Sevda Yaka, Hazal Burun ve Solgül Lök’ten oluşan yıldız kız takımı ise 2008 puanla yeni Türkiye rekorunu kırarak Muğla’ya 3 altın madalya daha getirdi.

Haberin Devamı

Ödüller sahiplerini buldu

Çekişmeli mücadelelerin ardından, derece alanlar madalyalarını ve kupalarını Ulubey etabına katılan AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay’ın, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın’ın, Ulubey Kaymakamı Onur Özaydın’ın, Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu’nun ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Tahir Emre Can’ın elinden aldı. Etkinliğin 2. ayağında menzil ok atışı yapan Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, belediye olarak spora verdikleri öneme vurgulayarak, “Uşak Belediyesi olarak siz değerli spor severlerimizi şehrimizde ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Uşak Belediyesi, geleneksel spor dallarında üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirmek için uzun zamandır çalışmalar gerçekleştiriyor. Ülkemizde, ata sporumuz ciride en iyi şekilde sahip çıkan illerden birisi olan şehrimizde, geleneksel okçuluk alanındaki bu güzel programı da kazandırmak bizleri memnun etti. Geleneksel sporlarımızı daha ileriye taşımak bizleri istiyoruz” dedi.

Yazarlar