Ege Ustalar hem çalacak hem de ders verecek

Ustalar hem çalacak hem de ders verecek

13.04.2009 - 01:10 | Son Güncellenme:

YAŞAR Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü, “Oda Müziği Günleri” düzenledi. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlik, 13-17 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ustalar hem çalacak hem de ders verecek

Prof. Lukas David (keman), devlet sanatçısı Ruşen Güneş (viyola), Prof. Alexander Rudin (çello) ve Kürşad Terci’nin (gitar) de aralarında yer aldığı seçkin isimler, öğrencilere ustalık dersleri verecek. Bornova’daki Selçuk Yaşar Kampusü’nde düzenlenecek konserler kapsamında Yaşar Üniversitesi Oda Müziği toplulukları ve öğrenciler, klasik müzik dinleyicileriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Yapı markette danslı günler
YAPI market devi Koçtaş Mavişehir’de her salı   16.00-18.00 saatleri arasında ücretsiz dans kursu düzenleniyor. Kordelya Sanat Merkezi’nin uzman eğitmenleri, valsten tangoya, salstan bachataya dünya danslarını öğretiyor. Konuklar, iki saat süren etkinliğe büyük ilgi gösteriyor, “Yaza daha sağlıklı ve zinde girebilmek için çok güzel fırsat oldu. Profesyonel dansçılarla hem çok güzel vakit geçiriyoruz hem de dünya danslarını tanıyoruz” diyor.

Üniversitede müzik şöleni
EGE Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı’nın 25’inci yıl etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. Öğretim Görevlisi Serap Akdeniz bu çerçevede Kampus Kültür Merkezi’nde konser verdi. Seslendirdiği eserlerle izleyenleri adeta mest etti. Bu konseri aslında Dünya Kadınlar Günü’nde vermek istediğini söyleyen Akdeniz, “Atatürk’e, biz kadınlara Cumhuriyet’in kuruluşuyla bahşetmiş olduğu seçme-seçilme hakkından  dolayı şükranlarımızı borç biliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni albümünü ilk kez seslendirecek
ROCK müziğin güçlü sesi Teoman, bir kez daha İzmir’e gelecek, 17 Nisan Cuma gecesi, Bornova’daki Ooze Venue’de sevenleriyle buluşacak. Geçtiğimiz hafta müzik marketlerde yerini alan “İnsanlık Halleri” adlı sekizinci albümünü kentte ilk kez seslendirecek. Sözlerini Elif Şafak’ın yazdığı “Çoban Yıldızı”yla Ahmet Erhan’a ait “Sevişirdik Bazen”in de aralarında bulunduğu yeni parçalarını söyleyecek.