Ege Ustaya saygı gecesi

Ustaya saygı gecesi

30.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi; sanat, kültür ve edebiyat alanında kente önemli katkılar sa ğlayan, eserleriyle iz bırakan isimleri “Ustaya Saygı” adıyla anıyor.

Ustaya saygı gecesi

Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde başlayan etkiliğin ilk konuğu, “Agora Meyhanesi” adlı şarkının güftesini yazan Şair Dr. Onur Şenli oldu. Eşiyle birlikte katıldığı gecede bazen hüzünlenen bazen de duygulu anlar yaşayıp gözleri yaşlarla dolan Şenli, hatırlanmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyledi. Başkan Hakan Tartan, “Amacımız, İzmir’e çok şey katmış büyük ustalara,küçük bir vefa sunmaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ağrılılar yeni yönetim seçti
Ege Bölgesi Ağrı Dernekler Federasyonu’nun olağanüstü genel kurulu yapıldı. Genel Başkan Hasan Karabağ güven tazeledi. Yeni yönetimde Tevfik Kaya, Hasan Göztepe, Cemal Bıçak, Mehmet Tekinalp, Metin Yardımcı, Abdullah Kaya, Mehmet Ali Demirkaya, Vahyettin Kaya, Yakup Matara, Erdal Alaca, Abdurrahman Aktan, Barış Aydın, Suat Aykol, Menaf Aydemir ve Cemal Bozkuş yer aldı. Hasan Karabağ, “İzmir’deki kamu kurum ve kuruluşlarıyla sürekli diyalog içerisinde olmaya, mağdur durumdaki hemşehrilerimiz için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

‘Dostlar’ ünlü ozanı hatırladı
Büyük halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 37. yıldönümünde Ege Üniversitesi Devlet Türk Müziği Konservatuarı’ınca düzenlenen konserle anıldı. Hayatının anlatıldığı programda birinci sınıf öğrencileri dinleyicilere keyifli anlar yaşattı. Ünlü ozanın ‘Kara Toprak’, ‘Uzun İnce Bir Yoldayım’, ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ gibi efsaneleşmiş eserleri dinleyicilerle buluştu.