Ege Utaş Uşakspor Play Off aşkına oyna

Utaş Uşakspor Play Off aşkına oyna

15.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yazarlarımız Fatih Tanfer ve Bülent Buda, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a Spor Toto Süper Lig, 1. Lig ve TFF 2. ile 3. Lig’de Ege takımlarının ilk yarısını değerlendiriyor... Sezon başında şampiyonluk parolasıyla çıktığı yolda üst üste puan kayıplarıyla taraftarını üzen Utaş Uşakspor ligin ilk yarısını 22 puanla 9. sırada tamamladı. Kırmızı siyahlı ekibi değerlendiren yazarlarımız, “Bahri Hoca eksikleri biliyor, tedbirini alacaktır. Doğrudan şampiyonluk zor gibi, ancak Play Off sürpriz olmaz” dedi

Utaş Uşakspor Play Off aşkına oyna

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta sezona iddialı giren ve 11 haftalık yenilmezlik serisi yakalayan Utaş Uşakspor, ilk devrenin son haftasında galibiyet yüzü göremedi, istikrarı sağlayamadı. Milliyet Ege Spor’un usta kalemleri, ligde ilk yarıyı 22 puanla 9. sırada tamamlayan Aşigolar’ı değerlendirdi...

Haberin Devamı

1. Utaş Uşakspor’un ilk yarıdaki performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Fatih Tanfer: Utaş Uşakspor ligin ilk yarısını son haftalarda yaptığı büyük kayıplarla, 22 puanla 9. sırada tamamladı. Devrenin bitmesine 5 hafta kala Utaş Uşakspor ile ilgili evinde Samsunspor ve Sarıyer ile oynayacağı maçların önemini belirtmiş, eğer ki yukarıları hedefliyorsa bu maçları kazanmasının şart olduğunu ifade etmiştik. Maalesef ikisini de kaybetti. Şimdi ilk 5’ten 11 puan geride. Düşme hattındaki 16. Ankara Demirspor’dan da 15 puan önde. Gelinen nokta her türlü kaygıdan ve hedeften uzak bir takım haline geldi. Sezon başında kompakt ve iyi oynayan, en önemlisi takım oyununu oynamak için gerekli olan fiziksel güce sahip bir takımdı. Buna bir de dinamizm ve seyircisi de eklenince çok başarılı sonuçlar almıştı. Ne oldu da rüzgar tersine esti ve bu noktaya gelindi. Başarılarını gördükten sonra, son haftalarda alınan bu olumsuz sonuçlar Uşakspor adına beni şaşırttı.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Lige iyi ve etkileyici bir giriş yaptılar. Ancak, iİlerleyen haftalarda bu görünümü sürdürmeyi başaramadılar. Oysa bakıldığında güçlü, yetenekli bir oyuncu topluluğu var. Gerileme baş gösterince teknik adam değişimine gittiler, ancak o hamle de iyi sonuçlar getirmedi. Netice, sıralamanın ortasına demir attılar. Fatih’in değindiği gibi, orta sıralar da güvenli bir liman.

2. İlk yarıda başarı ve mücadeleleri ile öne çıkan oyuncular kimler?

Bülent Buda: Puan sıralamasına baktığımızda ilginç bir tabloyla karşılaşıyoruz. Uşakspor az gol atmış, az gol yemiş. Liderin 14 gol yediği ligde, Uşak 9. sırada 12 gol yemiş. Atılan 16 golün 11’ini de 3 isim atmış. Haliyle Murat Gürbüzerol, Tayfun Pektürk ilk yarının öne çıkan oyuncuları oluyor.

Fatih Tanfer: Sezonun başındaki oyuncu performansıyla son 6 haftadaki performansta büyük bir dalgalanma var. Yoksa kaleci Ersin’in tecrübeli Hikmet Balioğlu’nun, Oğuzhan’ın olduğu bir takımın çok daha iyi bir yerde olması gerekiyordu. Hücumda Murat Gürbüzerol ve Tayfun Pektürk çok yetenekli oyuncular. Zaten takımın gol yükünü de onlar taşıdı. Göreve gelen Bahri hoca bilgisi ve tecrüesiyle, elindeki bu yetenekli oyuncuları performansını en üste çıkaracağına inanıyorum.

Haberin Devamı

3. Takviye yapılması gereken mevkiler nereleri ve hedef ne olmalıdır?

Bülent Buda: Tekrar olacak ama lider Sakaryaspor ile puan farkı on yedi.Düşme hattındaki Ankara Demirspor ile puan farkı on beş. Transfer hareketi yok. Sıralamadaki yeri belli ki yeterli görülmüş. Gereksiz harcamanının önüne geçilmek istenmiş.

Fatih Tanfer: Taraftar transfer istiyor, ancak elindeki kadrodan en üst düzeyde verim elde etmek, başarının anahtarı olacaktır. Herhalde ekonomik sorunlar şu ana kadar transfer yapılmamasının nedeni olarak görülüyor. Yönetim, puan cetvelindeki duruma göre elindeki kadroyu da yeterli görmüş olabilir.