Ege ‘Uygun’ ortam bulamadı

‘Uygun’ ortam bulamadı

03.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Süper Lig’de yeni olmak zor. Enerjimi idari işlerde tüketiyorum” diyen Uygun ‘Tesis hala yok. Oyuncuların dinleneceği ortam oluşmadı. Manucho vize sorununa takıldı. Acil bir sağ bek, bir stoper, iki orta saha ve bir forvet daha almalıyız’ diye konuştu

‘Uygun’ ortam bulamadı

Bucaspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligin başlamasına iki haftadan az bir süre kalmasına rağmen teknik ve idari sorunlarla boğuştuklarını söyledi. Süper Lig’de yeni olmanın zorluğundan yakınan Uygun, “Transferde bunun sıkıntısını çok çektik. Örneğin, menajerlere komisyon vermemek için anlaştığımız futbolcuları kaçırdık. Oysa bu tür maliyetlere alışmalıyız. Tesis hala yok. Oyuncuların iki idman arası dinleneceği ortam oluşmadı. Manucho’yla anlaştık, vize yazısı yazılmadığı için İzmir’e gelemedi. Yabancıların oturma izni sorunu var. Bunlar normal. Ben de sorun çözen bir insanım. Ancak problem çok olunca enerjim idari işlere yöneliyor” dedi.

Beş takviye yapılmalı
Süper Lig’de oynayacak futbolcu seçmenin ve almanın güç olduğunu dile getiren genç teknik adam, şu anda en az 5 takviyeye ihtiyaç duyduklarını belirterek şöyle devam etti: “Acil olarak bir sağ bek, bir stoper, iki orta saha oyuncusu ve bir forvet daha almalıyız. Şu ana kadar 13 net transfer yaptık. Ancak bugün bir lig maçına çıksak, Manucho ve Emre’nin yedeğine koyacak forvetim yok. Aynı şekilde bir stoper alternatifi de düşünmek zorundayım. Süper Lig ortamında transfer elbette kolay değil, ancak yönetimimiz de bu ortama alışmak zorunda.”

Fikstürümüz kolay değil
Kadir, Ergun Cengiz, kaleci Ömer, Atahan gibi, transfer edilmesine rağmen henüz şans bulamayan oyuncuları, rezerv takım için düşündüklerini kaydeden Bülent Uygun sözlerini şöyle tamamladı: “Her Süper Lig takımı böyle transferler yapar. Ben sahaya çıkaracağım takıma 13 tane adam aldım. Beş tane daha almam gerektiğini söylüyorum. Hem teknik hem de idari konularda elimizi çabuk tutmamız gerekiyor, çünkü 10’uncu haftaya kadar fikstürümüz zor. Taraftarımızı hayal kırıklığına uğratmayalım.” n ULAŞ SAĞ

Mehmet Polat’ın peşinat sancısı
Bucaspor’un şampiyon kadrosundan kalan futbolculardan Mehmet Polat’ın, peşinatını alamadığı için rahatsız olduğu ve ayrılmak istediği öğrenildi. Defansta fazla alternatif bulunmadığı için tecrübeli futbolcuyu bırakmak istemeyen Teknik Direktör Bülent Uygun’un sorunu çözmeye çalıştığı bildirildi. Uygun, Kocaeli’den alınan Atahan’ı (A) takım kadrosundan çıkarırken, Hollanda’da denenen Dabo’nun alınmayacağı açıklandı. Oğuz Başaran ise Adana Demirspor’a kiralandı.