Ege Uzakdoğu’ya model

Uzakdoğu’ya model

03.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İç denetimde dijital teknolojiyi kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Asya Kalkınma Bankası tarafından ‘iyi uygulama örneği’ seçildi. İzmir ekibi, bilgi teknolojileri uygulamalarını, Filipinler’deki konferansta paylaşacak.

Uzakdoğu’ya model

Asya Kalkınma Bankası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iç denetim faaliyetlerinin planlanması ve sonuçlarının izlenmesinde kullandığı yazılımı ‘iç denetimde bilgi teknolojileri kullanımına yönelik iyi uygulama örneği’ olarak seçti. 22-23 Kasım günlerinde Filipinler’in başkenti Manila’da düzenlenecek ‘İaTech 2018’ konferansında sunumu yapılacak 8 bildiri arasında İzmir’in uygulaması da yer alacak.

Haberin Devamı

Filipinler’de anlatılacak

Asya ve Pasifik ülkelerindeki yoksulluğu azaltmak ve kalkınmalarına yardımcı olmak amacıyla 1966 yılında kurulan ve Türkiye’nin de aralarında olduğu 66 üyesi bulunan Asya Kalkınma Bankası’nın ev sahipliğindeki konferans ‘İç Denetimde Dijital Teknolojiyi Benimseme’ temasıyla düzenlenecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İç Denetim biriminin ‘Planlama ve izlemede denetim teknolojilerinin kullanımı konusunda bir belediye tecrübesi’ adıyla yer alacağı ‘İaTech 2018’ konferansına 85 ülkeden katılımcı katılacak. Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bankası’nın ‘iç denetim faaliyetlerinin desteklenmesi ve iç denetçilerin teknik kapasitelerinin geliştirilmesi’ amacıyla hazırladığı proje çerçevesinde, Maliye Bakanlığı tarafından Türkiye’deki tüm belediyeler arasından ‘pilot belediye’ seçilmişti.

Haberin Devamı

Türkiye’ye de örnek

Büyükşehir iç denetçilerinin 2010 yılında düzenlediği bir rapor, Türkiye’de iç denetim metodolojisi ve kamu iç denetim standartlarına uygunluk açısından ‘paylaşılmaya değer örnek uygulama’ olarak seçilmişti. Yine birimin bilgi teknolojileri konusunda gerçekleştirdiği denetim, 2016’da Antalya’da düzenlenen 7’nci Kamu İç Denetçi Eğitim Programı kapsamında ‘İç Denetim Birimlerinin Tecrübe Paylaşımı’ adı altında diğer kamu idareleriyle paylaşılmıştı. Son olarak Dünya Bankası’nın ‘Kamu Sektörü İç Denetim Alanında Eğiticilerin Eğitimi’ projesi kapsamında Viyana’da düzenlenen çalıştayda Türkiye’yi temsil eden ekibin içinde yer aldılar.