Ege Uzaklar’dan iyi haber var

Uzaklar’dan iyi haber var

14.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

UZAKLAR teknesiyle 1992-1997 arasında dünya turu yapan Osman Atasoy, “Uzaklar II” adlı yeni teknesi ile yelken açtığı yeni yolculuğunda “Yedi Denizlerin Everesti” diye bilinen Güney Amerika’nın ucundaki Horn Burnu’nu döndü.

Uzaklar’dan iyi haber var

Yol arkadaşı İzmirli denizci Sibel Karasu ile bu başarıya imza atan Atasoy, “Yıllardır peşinde koştuğum hayalim gerçek oldu” dedi.

Tsunami tehlikesi
ÇİFTİN başarı sevincine Japonya’da meydana gelen 8.9 büyüklüğündeki depremi sonrası Pasifik Okyanusu’nda oluşan tsunami gölge düşürdü. Denizcilerimiz, tehklikeyi, batıya bakan sahillerde bekleyerek atlattı. Uzaklar II, Şili, Peru, Panama Kanalı, Bermuda ve Cebelitarık rotasından Türkiye’ye dönecek.

Haberin Devamı

İthal plastik yerine el yapımı örgü bebek
BAYRAKLI Belediyesi Emek Dünyası Sosyal Dayanışma Derneği üyesi kadınlar Uzakdoğu’dan ithal plastik oyuncaklara karşı el örgüsüyle alternatif yarattı. Çocukların sevdiği çizgi roman kahramanlarının el yapımı oyuncak üreten kadınlar “Organik kumaş ve malzeme kullanıyoruz. Çocukların sağlığını düşünen anne ve babalar bizim örgü bebeklerimizi tercih ediyorlar” dedi.

En büyük desteği babası
STAR TV’de hafta içi yayınlanan ve İzmir’de çekilen “Cennetin Sırları” dizisinde “Esra” karakterini Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Oyunculuk Bölümü son sınıf öğrencisi Işıl Keskin canlandırıyor. İzmir’de ailesiyle birlikte yaşayan Işıl Keskin, “İzmirli olup İzmir’de bir projeye başlamak benim için çok keyifli. İlk deneyimim, o yüzden heyecanlıyım. Benim en büyük destekçim babam” dedi. Baba Adil Keskin de, “Çekimlerden eve çok yorgun olarak geliyor. Her işin bir zor yanı var. Kızımın bir dizide oynaması beni çok mutlu ediyor” dedi.