Ege 'Uzun vadede az faizli kredi!'

'Uzun vadede az faizli kredi!'

01.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Uzun vadede az faizli kredi

İZTO, EBSO, İTB ve EİB üyelerinin düşük faizli kredilerden faydalanabilmesi için VakıfBank’la özel protokol imzalandı.

Haberin Devamı

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), üyelerinin daha düşük faizle, uzun vadede finansmana ulaşımı için harekete geçti, Vakıfbank’la özel bir protokol imzaladı. Oda ve Birlik üyelerinin finansman ihtiyaçlarına yönelik avantajlı ürünler sunmanın yanı sıra, imalatçı ve ihracatçı firmalara, özel finansman olanakları sağlamayı öngören protokolün imzalarını, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve EİB Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi ile Vakıfbank Ege 1’inci Bölge Müdürü Tuna Turgut ve Ege 2’nci Bölge Müdürü Hayati Yaman attı.

Haberin Devamı

İhracat artacak

VakıfBank yöneticilerine teşekkür eden Özgener, günümüzde yatırım, istihdam ve ihracat için öncelikle uygun koşulla finansmana ihtiyaç duyulduğunun altını çizdi, finans kuruluşlarıyla reel sektörün kesintisiz diyaloğunun ülke kalkınmasına da hizmet edeceğini vurguladı. Yorgancılar da, özel bankaların da finansal destekler konusunda kamu bankalarımız gibi aktif rol almasıyla ekonominin canlanacağını belirtti.

Kestelli de, “Sanayicisinden tüccarına, çiftçisinden ihracatçısına kadar bu kente verilen her kuruş kredi, ülke için fayda olarak misliyle dönecektir” dedi. Türkiye’nin 2019 yılı ihracat hedefinin 200 milyar dolar, Ege Bölgesi’nin de 25 milyar dolar olduğuna işaret eden Eskinazi, “İşbirliği ihracatçılarımızın rekabetçiliğini güçlendirerek ihracatını arttırmasını sağlayacak” diye konuştu.

NELER İÇERİYOR?

Uygun faizli kredi imkanı ve birçok bankacılık hizmetinde masraf muafiyeti sunan protokol kapsamında, işletme kredileri, imalatçı/ihracatçı destek kredileri, makine alım kredileri, yatırım kredileri, çevre bankacılığı enerji kredileri ile gayri nakdi krediler uygun maliyetlerle sunulacak. İşletme Kredileri kapsamında oda ve birlik üyeleri, işletme faaliyetleri ihtiyaçlarının çözümü için oluşturulan KOBİ Dost Kredi, Katma Değer Üreten İmalatçı-İhracatçı Kredisi ve Makine Alım Kredi kampanyalarından faydalanabilecek. KOBİ Dost Kredisi Kampanyası ile 6 ay ödemesiz dönemli toplam 60 aya varan vadelerde kredi imkanı sunuluyor.