Ege Uzundere’de binalar yükseliyor

Uzundere’de binalar yükseliyor

26.06.2017 - 04:03 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Hak sahipleri, depreme dayanıklı evleri dört gözle bekliyor

Uzundere’de binalar yükseliyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere’de sürdürdüğü kentsel dönüşüm çalışmalarında konutlar yükseldikçe, hak sahiplerinin heyecanı da artmaya başladı. Yerinde ve uzlaşmayla gerçekleştirilen ilk etaptaki inşaat kalitesi ve hızı, ikinci etabın uzlaşma görüşmelerinin de çok daha kısa süre içinde tamamlanmasını sağladı. Tüm alt yapısıyla birlikte 2018 Haziran’da teslim edilecek evlerini dört gözle bekleyen Uzundereliler, en çok konutların depreme dayanıklı olmasına seviniyor.

Haberin Devamı

Uzundere kentsel dönüşüm projesinin ilk etabında 280 konut ve 33 işyeri yer alıyor.

Endişeler ortadan kalktı

Uzlaşmaların tamamlandığı 19 bin 974 metrekare büyüklüğündeki Uzundere ikinci etapta 12 blok, 422 konut ve 40 işyerinin yapımı için geçtiğimiz ay Meclis kararı alınmıştı. İkinci etap uzlaşma sürecinin çok daha kısa sürdüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, projenin kapsamındaki ilk etabında binaların yükseldiğini gören vatandaşların endişelerinin ortadan kalktığını ve ikinci etabın da hemen başlamasını dört gözle beklediklerini söyledi.

‘Bizim gibi çile çekmeyecekler’

Uzundere Mahalle Muhtarı Osman Sarı, Benim evim ikinci etapta yer alıyor. Binaların yükseldiğini gördükçe biz de hemen ihalenin yapılmasını ve inşaatlara başlamasını dört gözle bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Depremlerden psikolojik olarak çok etkilendiğini söyleyen Zeliha Kaçar, “Evlerimiz çok kötüydü, hiçbir şeyimiz yoktu. Depreme dayanıklı değildi. Çok ufak bir deprem olduğunda bile çok sallanıyorduk, korkuyorduk. Şimdi yeni binalarımız depreme dayanıklı yapılıyor. Allah razı olsun Belediye Başkanımızdan. Onun sayesinde güzel ve sağlam evlerde oturacağız. Çoluk çocuğumuzun güzel evleri olacak, bizim gibi çile çekmeyecekler” dedi.