Ege ‘Vapuru o kadar özlemişiz ki...’

‘Vapuru o kadar özlemişiz ki...’

05.08.2017 - 04:04 | Son Güncellenme:

İzmir’de vapur seferlerinin 23 gün aradan sonra yeniden başlamasıyla, metro ve karayolundaki yoğunluk da azaldı, herkes rahatladı. Vatandaşlar, “Vapurla işimize gidip gelmeyi özlemişiz” dedi.

‘Vapuru o kadar özlemişiz ki...’

İzmir’de, Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Denizciler Sendikası arasında varılan anlaşma sonucu, önceki gün 15.00 itibariyle vapur seferleri yeniden başladı. Vatandaşın 23 günlük hasreti bitti, İzmirliler vapur seferlerine yoğun şekilde ilgi gösterdi. İZBAN’da ve karayolunda yaşanan aşırı trafik de son buldu.
Vapurun kent için ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunun bir kez daha anlaşıldığını belirten vatandaşlar, “Oh be dünya varmış! İşimize gidip gelmek işkenceye dönüşmüştü. Şimdi yine vapurla, çayımızı içip kahvaltımızı yaparak çok kısa sürede işimize gidip gelebiliyoruz” dedi. Karşıyaka’dan normalde 10-15 dakikalık bir sürede Alsancak ve Pasaport’a ulaştıklarını, ancak bu sürenin grev nedeniyle çok uzadığını belirten vatandaşlar, “Hem İZBAN’a binmekte zorlanıyorduk, hem de işe gidene kadar yoruluyorduk. Her durakta da yolcu inip binerken, izdihamdan dolayı büyük zaman kaybı yaşıyorduk. ESHOT’la gittiğimizde de yoğun bir trafikle karşılaşıyorduk. İstanbul trafiğini andıran bu görüntüler moralimizi çok bozuyordu. İşe gitmek, bizim için kâbusa dönüşmüştü. Her şeyin normale dönmesi bizi çok rahatlattı” diye konuştu.
‘Kriz geçirtecekti’
Vapur iskeleleri eski şenliğine kavuştu, esnaf da 23 gündür işlerinin kötü olduğunu, eskisi gibi hareketlenmenin sevindirici olduğunu dile getirdi. Vatandaşlar, konuyla ilgili düşüncelerini Milliyet Ege’yle paylaştı.
NEZAHAT KANSU (84-EV HANIMI): İzmir’i çok seviyoruz, fakat bu durum bizleri, özellikle yaşlıları çok zorladı. Otobüse binmek çok zor ve çok kalabalık, vapurla merkezi yerlere daha kolay gidebiliyoruz. İzmir vapurlarına kavuştu, bizler de çok sevindik. İşin sonunda güzel bir anlaşma olmuş.
MESUT OSKAY (64-EMEKLİ BANKACI): İki tarafın anlaşmazlığını çok saçma buluyorum. Bütün millet perişan oldu. Bir kere otobüse bindim, ayakta geldim, kalp krizi geçiriyor gibiydim. Seferler tekrar başlayana kadar da çıkmadım dışarı. Kendilerini düşünüyorlar, böyle olmaz.
CEM KARATAŞ (33-ÖĞRETMEN): Sonuçta grev yapmak hakları, ancak bizler de rezil oluyoruz. Çok fazla kullanmamama rağmen sıkıntısını çok fazla çektim.
NECMETTİN TUKACI (67-EMEKLİ): Bir yerden bir yere gidip gelirken mahvolduk. Bir de tramvay yapımı var, o da otobüsleri etkiliyor. Otobüse binmek daha zor, yaşlılar olarak eziyet çektik. Vapur daha kolay, 23 gündür rezil olduk. Bu yapılan insanlara zulüm.
AYTEN MANİSALI (63-EMEKLİ ÖĞRETMEN): Ulaşımın aksamaması gerekirdi. İzmir’in trafiği keşmekeş, hafta sonları daha da artıyor. Dolayısıyla yoğun oluyor bu süreçte zorluk yaşadık, tekrar başladığı için rahatladık.