Ege Vatandaş Haberi

Vatandaş Haberi

06.04.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şehir Turu

Vatandaş Haberi




Ege'nin incisi İzmir, sıcakkanlı bir kent. Konukların gözüne ilk çarpan cıvıl cıvıl sokaklar, yaşamayı seven mutlu insanlar. Doğasının, ikliminin ve 5 bin yılı aşkın geçmişinin mirası güzelliği yaşayanlarının yüzüne yansıdığı şehir İzmir. İşte bu yüzden modern, işte bu yüzden Türkiye'nin Batı'ya açılan penceresi... Bu kentin önemli bir başka özelliği de sinerjisi. Geçmişte pek çok alanda birlik görüntüsü sergilendi, güçler birleştirildi, ortak hedefe kilitlenildi. Bu beraberlik bir zamanlar dünyaya bile örnek gösterildi, üniversitelerde araştırma konusu oldu. Burada önemli olan ya da İzmir dışında pek olmayan insanların bir görüş etrafında buluşabilmeleri, ortak hareket edebilmeleriydi...
İşadamlarının güçbirliği, işbirliği adı altında öncülüğünü yaptığı ortak enerji, bu alemden belediye başkanlığına geçen Ahmet Piriştina'yla yerel yönetimlere sıçradı. Sayın Piriştina, geçen Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde metropol sınırları içindeki 9 ilçenin başkanlarıyla elbirliği yaptı. Parti ayrımı olmaksızın ailenin fertleri gibi birlikte olan yöneticiler sorunları tespit etti, çözüm buldu, İzmir'i güzelleştirecek projeler üretildi.

Çiğli, sembol oldu
Başkanlar birbirlerini rakip görmedi, "Diğerinin başarısızlığı, başarımdır" demedi. Bunun pek çok örneği yaşandı. En çarpıcısına da çöplere boğulan Çiğli sahne oldu. İşçilerin maaşlarını alamadıkları için çöp toplamadığı, çekilmez kokuların yayıldığı ilçenin yardımına görevleri olmamasına rağmen Piriştina ve dönemin Konak Belediye Başkanı Erdal İzgi koştu. Her iki başkan kendileri DSP'li olduğu halde, CHP'li partiden başkana el uzattı. Piriştina'nın sağladığı kaynakla maaşlar ödendi, İzgi'nin gönderdiği kamyonlar ve çalışanlarla ilçe rezaletten temizlendi. Bu hizmet ağına muhtarlar bile dahil edildi. Yerel yönetimde en alttan yukarıya uzanan zincir, bir makinenin dişlileri gibi çalıştı. Birlikten güç doğdu. İzmir kazançlı çıktı...

Doğru yoldalar...
28 Mart seçimlerinden sonra bu uyum ortamının devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. İzmir'in 10 belediye başkanı seçimin hemen ertesinde bir davetle Milliyet'te buluşarak buna en güzel cevabı verdi. Rozetleri bir kenara bırakıp kucaklaşan seçimin galipleri İzmir için beraber yürümeye devam edileceğini gösterdi. Önceki uyumlu orkestranın şefi konumundaki Piriştina, yine ayrı gayrı olmadan birlikte çalışmaktan başka yolun olmadığının altını çizdi. Sözleriyle ne kadar doğru yola koyulduklarını ortaya koydu. Bize düşen, "Yolunuz açık olsun" demek. OKUR HATTI'nın güzelliklerin talep edicisi, alkışlayıcısı olduğunu hiç unutmayın...

Kanalizasyon yok

P ınarbaşı Gurpınar Mahallesi 4/1 Sokak'ta kanalizasyon sistemi yok. Vatandaşlar atıklarını açtıkları kuyulara döküyor. Bu yüzden belediye zaman zaman ceza yazıyor. Sakinler, "Belediye hem bize kanalizasyon hizmeti vermiyor hem de ceza kesiyor. Bu nasıl iş?" diye tepki veriyor.


Yaşlılar zorlanıyor

Belediye otobüsleri Narlıdere Emekli Sandığı Huzurevi'nin önündeki durağa tam yanaştırılamıyor. Yaşlılar binmekte güçlük çekiyor, yardıma ihtiyaç duyuyor. Şoförler, durağın yerinin kaldırıma yanaşmaya müsait olmadığı söylüyor. ESHOT'tan bu soruna çözüm bulması isteniyor.


Bu pislik kalksın

Işıkkent İzeltaş Galeryası'nın arkasında bulunan araziye çöpler, molozlar dökülüyor. Burası çöp toplama alanlarından farksız. Pislik dağlarının temizlenmesi için belediye defalarca başvuruldu ama sonuç alınamadı. Çevrede işyeri bulunan vatandaşlar, "Artık bu rezalete son verilmeli" diyor.


Yayaya yer kalmadı

BOSTANLI 1735 Sokak'ta sürücüler kaldırımlara park ediyor. Yayalara yürüyecek yer kalmıyor. Çaresiz yolda, tehlikeyle kolkola yürümek zorunda kalıyoruz. Kaldırımlar gerçek sahiplerine bırakılsın.

Lambalar yanmıyor

NARLIDERE Narlı Mahallesi Gülbahar Sokak'ta sokak lambaları uzun süredir yanmıyor. Durumu defalarca TEDAŞ'a ve belediye yetkililerine ilettik ama çözüm getirmediler. Bizimle kim ilgilenecek merak ediyoruz?

Çukur kapatılmadı

KONAK Varyant'taki Zübeyde Hanım Kız Yurdu önünde 1.5 yıl önce kanalizasyon çukuru açıldı ama nedense kapatılmadı. Araçların vızır vızır geçtiği yoldaki çukur tehlike saçıyor. Artık kapatılsın.

Trafik tıkanıyor

ŞİRİNYER İnkılap mahallesi 517 Sokak'ta bir firmaya ait mobilya deposu var. Buraya sık sık kamyonlar yanaştırılıyor, mal indiriliyor ya da yükleniyor. Bu sırada sokak trafiğe kapatılıyor.

Konteyner az

KARŞIYAKA 1742 Sokak'ta 22 apartman olmasına karşın sadece bir çöp konteyneri var. Bu yüzden çöpler yerlere atılıyor, belediye görevlileri de yerdeki çöpleri almıyor. Sokak uzun bir süre pislik doldu.

Kort tamamlansın

BORNOVA 269/2 Sokak'taki tenis kortu yıllardır tamamlanamadı. Çevre sakinleri olarak bu spor alanının artık bitirilmesini ve hizmete girmesini istiyoruz. Yetkililer sesimizi artık duysun.

Sokak çok pis

ÜÇKUYULAR Gürsel Aksel Bulvarı Akbank Sokağı'na temizlik görevlileri nedense hiç uğramıyor. Sokak çöplerle doldu. izmir'e yakışmayan görüntülerin artık ortadan kaldırılmasını istiyoruz.

Izgara takılsın

BUCA 123 Sokak'ta yağmur kanallarının ızgaraları yok. Bu durum araçlar ve yayalar için çok tehlikeli. Kanalların kapatılması için defalarca ilgili makamlara başvurduk ama sonuç alamadık.

İşte size fırsat
Çevrenizde neler olup bittiğini bir gazeteci gözüyle takip edin, bize yazın. Fotoğraflarını çekin posta ya da e - mail'le gönderin.
VATANDAŞ HABERİ
köşesinde isminizle yayınlayalım.
MİLLİYET EGE sesiniz olacak.
Adres: Şehitler Cad. No: 18/5 Alsancak İZMİR
e-mail:

Milliyet Ege OKUR HATTI.
Semtinizdeki, sokağınızdaki, çevrenizdeki sorunları duyurmak, şikayetlerinizi iletmek, çözüm bulmak için
(0232) 464 59 30
numaralı telefonu arayın.
Faks: (0232) 464 14 02
e-mail:

Denetim yetersiz
İzmir'de gıda maddesi imal edilen ve satılan işyerlerine sıkı denetim yapılmıyor. Bazı vurdumduymazlar temizlik kurallarına gereken önemi göstermiyor.
Halkın sağlığını tehdit eden bu kişilere karşı neden daha sert tedbirler alınmıyor. İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye zabıta ekiplerinin bu konuda daha hassas olmalarını bekliyorum. n Şükrü Onur




EGE


Tam 35 ve Kurban
İzmir farkı bu
Yazık oldu çok yazık...
3 Kasım'dan 28 Mart'a
DYP başarılı mı?