Ege VURGUN KEYFİ 3 SAAT SÜRDÜ

VURGUN KEYFİ 3 SAAT SÜRDÜ

06.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuşadası’nda saat 23.00’te 150 kiloluk çelik kasayla birlikte 100 bin liralık ziynet eşyalarını götüren üç azılı hırsız, 02.00’de İzmir’de yakalandı. Altınların, 26 bin liraya satıldığı ortaya çıktı

VURGUN KEYFİ 3 SAAT SÜRDÜ

Hırsızlıktan poliste kaydı bulunan M.A. (25), U.B. (24) ve E.K. (23), önceki gün saat 23.00’te Kuşadası’nda hırsızlık yaptı. Oto yedek parça satışı yapan Ural Alp’in Türkmen Mahallesi’ndeki evine giren üç hırsız, çelik kasayı açmak için uğraştı ancak başaramadı. Bunun üzerine hırsızlar, 150 kiloluk çelik kasayı sırtlayıp otomobilin bagajına atıp İzmir’e geldiler.

Haberin Devamı

Polisten takip
Kuşadası’ndaki soygundan kısa bir süre sonra ev sahibinin eve gelmesi üzerine olaydan haberdar olan polis, hemen harekete geçti. Hırsızların, kaçış güzergahının İzmir olduğu belirlendi. Ekiplerin her yerde aradığı otomobil, hırsızlardan U.B.’nin Gültepe Semti’ndeki evinin önünde park halinde buldu. Evi takibe alan polisten habersiz üç hırsız, murç ile açtıkları ve içerisindeki yaklaşık 100 bin lira değerindeki ziynetleri boşalttıkları çelik kasayı atmak için dışarı çıktı. O sırada üç hırsız sobelendi. Kaçmaya başlayan hırsızlar, saat 02.00’de, kısa bir kovalamaca sonunda yakalandı. Hırsızların vurgun keyfi, üç saatte sona erdi. Yapılan araştırmada hırsızlardan M.A’nın 15, U.B’nin 5 ve E.K’nin de 5 hırsızlık kaydının bulunduğu belirlendi. Gözaltındaki 3 hırsız, Kuşadası Emniyet’inden gelen ekiplere teslim edildi.

Haberin Devamı

Kuyumcu da gözaltında

Evde yapılan incelemede çalıntı altınlara rastlanma-dı. Kasa ile yakalanan hırsızlar emniyette sorguya alındı. Hırsızlar, kasadan çıkan 100 bin TL’lik 20 burma bilezik, 3 pırlanta takı seti, 7 beşibiryerde set, inci kolye ve 5 adet yüzüğü değerinin çok altında, toplam 26 bin TL’ye tanıdıkları bir kuyumcuya sattıklarını itiraf ettiler. Kuyumcu Ö.B. de gözaltına alındı. Ö.B’nin yakalanmasıyla altınlara da ulaşıldı.