Ege YABO ile hayaller gerçek oluyor

YABO ile hayaller gerçek oluyor

16.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “Hayalimdeki proje” dediği Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) öğrencileri Avrupa eğitimi ile buluşturuyor.

YABO ile hayaller gerçek oluyor

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın “Hayalimdeki proje” dediği Yurtdışı Akademik Burs Ofisi (YABO) öğrencileri Avrupa eğitimi ile buluşturuyor. Lisans, yüksek lisans, doktora ve yabancı dil programlarında eğitim görmek isteyen, ancak maddi zorluklar sebebiyle bu hayalini gerçekleştiremeyen gençlere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunan YABO’ya beş ayda 200 öğrenci başvuru yaptı. Toplam 20 öğrenci için yurtdışı burs başvurusunda bulunuldu. Bu öğrencilerden beşi için yapılan burs başvuruları için son onay bekleniyor. Bu öğrencilerden üçü için sanat, biri için yüksek lisans için burs başvurusu yapılırken bir öğrenci için de yurtiçinde geçim bursu başvurusunda bulunuldu.
Amaçlarının eğitim ile yükselen bir Gaziemir olduğunu belirten Başkan Halil Arda, “Uzman ekibimiz, karşılıksız bursları öğrencilerle eşleştirmek için yoğun çalışma yürütüyor. Başvuran öğrencilerden gerekli şartları taşıyanları, hayallerini kurdukları üniversiteler ile buluşturuyor. YABO hakkında daha fazla bilgi almak isteyen gençler, 0 232 999 0251-5524 dâhili numaralı telefonu arayıp randevu alabilir” dedi.