Ege Yakıt operasyonu

Yakıt operasyonu

04.07.2010 - 00:30 | Son Güncellenme:

Salihli İlçesi merkezli 10 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 350 ton “kaçak ve katkılı” akaryakıt ele geçirildi, 12 kişi tutuklandı

Yakıt operasyonu

Salihli Polisi, ilçedeki bir akaryakıt istasyonunda, katkı malzemeli mazot üretildiği ihbarını aldı ve beş ay akaryakıt istasyonunu takibe aldı. İstihbarat ve takip çalışmalarının ardından Salihli merkezli olmak üzere Mersin, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, İzmir, Eskişehir, Şırnak, Mardin ve Kocaeli’de, geçen 29 Haziran’da eş zamanlı bir operasyon düzenlendi. Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya ve Salihli’de akaryakıt istasyonlarında beş gizli yeraltı tankı tespit edildi. Tanklarda 350 ton kaçak ve katkılı akaryakıt ele geçirildi.

55 bin TL ve sahte faturalar bulundu
23 zanlının ev ve işyerlerinde iki ruhsatsız tabanca, 350 mermi, kaçak akaryakıt aktarımında kullanılan çok sayıda aparat, sahte fatura ile kaçak ve katkılı akaryakıt satışından elde edildiği öne sürülen bir bölümü döviz olan 55 bin TL ele geçirildi. Gözaltına alınan 23 kişiden 12’si tutuklandı.
Manisa İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Salihli’de yaptığı açıklamada bu nitelikteki bir operasyonun il genelinde ilk kez gerçekleştirildiğini söyledi. Aydemir, operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlıların, yağ, solvent gibi kimyasallarla karıştırılarak elde ettikleri akaryakıtı “ucuz rafineri çıkışlı motorin” diye piyasaya sürdüklerini kaydetti.