Ege Yanlış spor kalbe zararlı

Yanlış spor kalbe zararlı

25.03.2017 - 05:53 | Son Güncellenme:

Özel Tınaztepe Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Efe Edem, uygunsuz yapılan spor aktivitelerinin kalbi yorabileceğini belirterek spora başlayacak kişilere kalp muayenesi önerisinde bulundu.

Yanlış spor kalbe zararlı

Kalp ve damar hastalıklarından korunmanın en kolay yollarından biri olan egzersiz, doğru yapılmadığı zaman kalp krizine yol açabiliyor. Spor yapan veya spora yeni başlayacak kişilere önemli uyarılarda bulunan Dr. Efe Edem, şu bilgileri verdi:

Tempolu yürüyün

“Kalp damar hastalığı olan veya şeker hastalığı, sigara tüketimi, obezite ya da hipertansiyon gibi risk faktörlerine sahip olan bireylerin spor programına başlamadan önce mutlaka bir kalp hastalıkları uzmanını ziyaret etmeleri gerekir. “

‘Yürüyüş öneriyoruz’

“Spor esnasında kalbin oksijen tüketimi artar, kalp ritmi ve tansiyon yükselir. Bu nedenle özellikle spora yeni başlayan bireylerde uzun ve tempolu yürüyüşleri öneriyoruz. İdeal olan egzersiz sıklığı ise haftada 5 gün 10-30 dakikalık yürüyüşler olacaktır. Özellikle bu hayat tarzı değişikliği karbonhidrat ve yağdan fakir Akdeniz diyeti ile birleştirildiğinde kalp damar sağlığımızı koruma açısından önemli bir adım atılmış olunacaktır.”