Ege 'Yapılacak çok iş var'

'Yapılacak çok iş var'

29.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Seçimlerde bir kaz daha aday olacağını açıklayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “İlçede daha yapacak çok işimiz var” dedi.

Yapılacak çok iş var

Karabağlar’a yapılan yatırımları ve ilçenin geleceğiyle ilgili planlarını Milliyet Ege’ye anlatan Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, göreve başladığında mali sıkıntılar olduğunu, durumu toparlayıp istikrara kavuştuklarını belirtti, “Belediye gelirleri noktasında büyük sorun var. Bütçenin artırılması gerekiyor. 500 bin nüfusa bu bütçe yeterli gelmiyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Kocaoğlu da aday olmalı’

Başkan Selvitopu, 2019 yerel seçimi öncesi aday olmayı düşündüğünü de belirtti, “Parti değerlendirirse bir dönem daha yapma gibi bir düşüncem var. Karabağlar’da daha yapacak çok iş var. Bir dönem yetmiyor. Plan ve projelerin uygulanmasını görmek istiyorum” diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun aday olması gerektiğini dile getiren Başkan Selvitopu, “Bütün enerjisini İzmir için harcamış, başarılı bir isim. Kendisine bir dönem daha başkanlık yapmasıyla ilgili düşüncemi söyledim ama, kararı kendisi verecek. Aziz Bey’i sever ve sayarım. CHP’nin kurultay tartışmalarında ve imza sürecinde farklı düşüncelerimiz oldu. Bunun ilişkilerimizi değiştireceğini zannetmiyorum. Ben bu sürece ideolojik baktım. Parti değişim yapacaksa tartışacak. Erken kurultay toplanmasını doğru bulmadım. Değişim gerekebilir ama, değişimi genel başkan değişimi şekilde algılamamak gerekiyor. Sol bir partide genel başkanın değişip değişmemesi partinin genel tutumunu etkilememeli. Sol bir pencereden bakıyorsak programımızı, çalışmalarımızı buna göre yönlendireceğiz. Partideki değişimi sadece genel başkan değişimi şeklinde algılamak eksik bir düşünce olur” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yapılacak çok iş var

‘Kampüsü biz istedik’

İzmir Demokrasi Üniversitesi’ni ilçede istemediği yönündeki söylemlere tepki gösteren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Üniversite alanı hazine arazisi ve TOKİ’ye devredildi. Biz bu devre karşı çıktık. TOKİ 77 hektar alana konut yapacak. Bu alanın bir kısmının belediye hizmet alanı bir kısmının da üniversite alanı olmasını talep ettik. Kampüs için ideal bir alan ve biz bu şekilde değerlendirilmesini istedik. Onaylanan planlarda 35 hektar üniversite alanına ayrılıyor. 42 hektar konut yapılacak. Biz 42 hektar alanın konut alanı olmasını da istemiyoruz. Bunun da iptali için her türlü mücadeleyi yapacağız. Onların aklında üniversite yokken, Karabağlar Belediyesi’nin aklında vardı. Bunun önderliğini yaptık. Gündeme getirdik. AK Parti ilçe başkanını ziyarete ettim. Onlar da bu projeye sahip çıktı. MHP, CHP de sahip çıktı. ‘Bize vermiyorsanız tamamı üniversite alanı olsun’ dedik. Onayladıkları planlarda ısrarla konut var. O ısranın altında ne var takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Yapılacak çok iş var

‘Uzundere dönüşümü 2 aya kadar tamam’

Hükümetinin ilçede uyguladığı kentsel dönüşümü eleştiren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Yedi Tepe Konutları projesini yapıyorlar. Vatandaşın yerini kamulaştırıp, imara açtılar. İller Bankası aracılığıyla kat karşılığı ihaleye çıkardılar. Neden devletin parasını bu kadar harcıyorsunuz? İmara açmak istiyorsan aç, vatandaş o binaları yapar. Devletin imkanlarını ilçedeki düzensiz dokuyu değiştirmek için kullanın. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı kentsel dönüşümde belediye kasasından para çıkmıyor. Soru işaretli binalar kaldırılıp depreme dayanıklı binalar yapılıyor. İki proje arasında dünyalar kadar fark var. Bizim anladığımız kentsel dönüşüm AK Parti’nin uyguladı proje değil. Büyükşehir projesini başarıyla uyguluyor. 2 aya kadar Uzundere’de konut teslimleri başlayacak” ifadelerini kullandı.