Ege Yarbay Yakut’un adını Karşıyaka yaşatacak

Yarbay Yakut’un adını Karşıyaka yaşatacak

05.06.2017 - 06:00 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Belediyesi, Şırnak’ta şehit düşen Yarbay Songül Yakut’un adını bir parka veriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, Başkan Akpınar’a teşekkür etti

Yarbay Yakut’un adını Karşıyaka yaşatacak

Şırnak’ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen, Türkiye’nin ilk kadın İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Songül Yakut’un adı Karşıyaka’da yaşatılacak. Karşıyaka Belediyesi, Yakut’un adını bir parka vermeye hazırlanıyor.

Helikopterdeydi

Yakut’un adının Karşıyaka’da yaşatılacağını CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sosyal medyadan duyurdu.

Ağbaba, “Şehidimiz Yrby Songül Yakut’un ismi İzmir Karşıyaka’da yaşayacak. Teşekkürler @hmutluakpinar” dedi. Yarbay Songül Yakut, Şırnak’ın Uludere ilçesinde askeri üs bölgelerini denetleyen üst rütbeli askerleri taşıyan ve kent merkezine dönüş için yaptığı kalkıştan kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına çarpıp düşen Cougar tipi helikopterde bulunuyordu.

Kadınların sevgilisiydi

Haberin Devamı

Görev yaptığı süre boyunca teröre karşı büyük başarılara imza atan Yarbay Yakut, aile içi şiddete karşı mücadelesiyle de öne çıkmıştı. Yakut, görev yaptığı bölgelerde köy gezilerine çıkarak bölge kadınlarının sorunlarına çözüm arıyordu. Kazada, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın da aralarında bulunduğu, ikisi pilot, biri teknisyen, 13 asker şehit olmuştu.