Ege Yardım akını

Yardım akını

28.01.2020 - 00:07 | Son Güncellenme:

.

Yardım akını

Elazığ’da meydana gelen depremin yaralarını sarmak için seferber olan Ege kentleri destek kampanyalarını sürdürüyor. Yüklenen kamyonlar bir bir bölgeye hareket ediyor.

Haberin Devamı

Elazığ’da yaşanan deprem sonrası bölge halkına destek olmak için başlatılan “Turgutlu Elazığ’a Yardım Elini Uzatıyor” kampanyasında toplanan yardımlar yola çıktı. Turgutlu Kaymakamlığı ve Turgutlu Belediyesi tarafından haftasonu yapılan kampanyada, 30 saatte iki TIR dolusu eşya toplandı. Yardımları bizzat teslim edeceğini belirten Belediye Başkanı Çetin Akın, “Turgutlu halkı, birliğin, beraberliğin ne olduğunu gösterdi. Turgutlu halkına teşekkürlerimi, minnetlerimi sunuyorum. Allah bize böyle afetler bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

Ailesiyle paketledi

Edremit Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyası da ilçe halkından yoğun ilgi gördü. “1. el eşya ve erzak yardımı” adlı kampanyaya çok sayıda bağış geldi. Belediye binasında toplanan yardımlar; Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, gönüllüler, meclis üyeleri, Başkan Selman Hasan Arslan ve ailesinin katılımıyla kategorilere ayrılıp paketlendi. Başkan Arslan, “Yaşanan depremden yaralı şekilde kurtulan ve evleri yıkılan kardeşlerimizin acılarına bir nebze de olsa ortak olabilmek için düzenlediğimiz yardım kampanyasına Edremitli hemşehrilerimiz kayıtsız kalmadı” ifadelerini kullandı. Yükleme işleminin ardından yardım paketleri hızla yola çıktı.

Haberin Devamı

Geçen hafta 5.4 şiddetinde depremle sarsılan Akhisar da Elazığ için harekete geçti. Bir yandan kendi yaralarını sarmaya çalışan Akhisarlılar, Belediye Başkanı Besim Dutlulu’nun yardım kampanyası çağrısının ardından hizmet binasına akın etti. Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Kayserili, ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini belirtip deprem bölgesine bir TIR dolusu yardım malzemesi göndereceklerini söyledi. Akhisar’da Deprem Komisyonu’nun çalışmalarını sürdürdüğünü sözlerine ekleyen Kayserili, “Komisyon, Akhisar içindeki bütün hasarlı binaları tespit ediyor, bu konuda çalışmalar hala devam ediyor. Evlerinde hasar olan vatandaşlar; Manisa Valiliği, Akhisar Kaymakamlığı ve Akhisar Belediyesi’ne başvurabilir” dedi.

Karacasu’dan kuru gıda katkısı

Karacasu Belediyesi, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası mağdur durumda olan vatandaş için kuru gıda topluyor. Kampanyayı duyuran Başkan Zeki İnal, “Elazığ’a destek olmak için sadece kuru gıdaların bulunduğu yardımlarınızı, belediyemize iletebilirsiniz. 30 Ocak günü sona erecek kampanyanın ardından paketler cuma günü yola çıkacak” dedi.