Ege Yardım yarışında sınır tanınmıyor

Yardım yarışında sınır tanınmıyor

07.03.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

Bir yandan kaymakamlıklar diğer yandan belediyeler hayır kurumu gibi çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi, 2008’de ücretsiz taramadan geçirdiği 8 bin kişiden 2 binini parasız tedavi ettirdi

Yardım yarışında sınır tanınmıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz sağlık taramaları genişleyerek sürüyor. Belediyeye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nin uzman ekipleri, okulları ve meslek kurslarını düzenli olarak ziyaret ediyor. Öğrenciler doktorlar tarafından kontrolden geçiriliyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürütüldüğü açıklanan bu hizmet, muhtarlarla işbirliği yapılarak mahallelere de götürülüyor.
Büyükşehir’in Önder Aile ve Gönüllü Kadınlar projelerinde yer alanlar, vatandaşlara tarama hakkında bilgilendiriyor. İsteyenlerden kan örnekleri alınıyor. Kolesterol, böbrek, karaciğer, kan şekeri, kansızlık, romatizma, hepatit B ve C, tiroid, brusella (malta humması) ve kadınlara smear (rahim ağzı kanseri kontrolü) testleri uygulanıyor. Ayrıca diş kontrolü de gerçekleştiriliyor.

Ameliyat da yapılıyor
Belediyeden sağlık desteğiyle ilgili şu bilgiler aktarıldı: Geçen yıl 21 ilçeye bağlı 31 mahalle, 8 belde ve 5 köye gidildi. 8 bin kişi kan verdi, toplam 240 bin test yapıldı. Taramalara katılanlardan kan değerlerinde olumsuzluk görülen 2 bin kişi detaylı kontrol için Eşrefpaşa Hastanesi’ne çağrıldı. Ücretsiz muayene ve tedavi olmaları sağlandı, kimileri ameliyat edildi.