Ege Yargıtay, Davala’nın cezasını ağır buldu

Yargıtay, Davala’nın cezasını ağır buldu

18.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

G.Saray’ın eski futbolcu ve şu anda Fatih Terim’in yardımcısı Ümit Davala, fotoğrafını çeken gazeteci Serhan Şarman’a saldırdığı için dayısı Muhittin Sekman ile yasal faiziyle 19 bin lira tazminat ödemeye mahkum edilmişti.

Yargıtay, Davala’nın cezasını ağır buldu

Yapılan itirazı değerlendiren Yargıtay, 7 bin liralık ana parayı çok buldu ve İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararını bozdu. Akşam Gazetesi’nin magazin muhabiri olan Serhan Şarman, 50 bin lira tazminat istedi ancak İzmir 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, Davala’yı 7 bin lira, faizleriyle 19 bin lira tazminat ödemeye mahkum etti. Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, bu rakamı çok buldu. Yerel mahkeme, kararda diretirse, dosya yine Yargıtay’a gidecek.

Haberin Devamı

Uyuşturucuya niyet tarihi esere kısmet

Nazilli’de fazla miktarda uyuşturucu kullanıp rahatsızlanan V.Ç. (17), hastaneye kaldırıldı. Polis, V.Ç’nin uyuşturucuyu aldığı T.G’nin yakalanması için operasyon düzenledi. Yakalanan T.G’nin evinde, 7 adet tarihi eser bulundu. 33 yaşındaki T.G. hakkında “Uyuşturucu temin etmek ve tarihi eser kaçakçılığı” suçlarından işlem yapıldı. Zanlı, adliyeye sevk edildi.
DHA

Çöpçatan çetesinden iki zanlı gözaltında
İddiaya göre, Konya’nın Akşehir İlçesi’nde yaşayan ve eşi yıllar önce ölen Osman Evgin’e bir telefon geldi. O.B. ve arkadaşı A.Y, “Bir kadın var. Gel seni evlendireceğiz” diyerek, Manisa’ya çağırdı. O.B. ve A.Y, Evgin’i A.M. (26) ve ablası H.M. (46) ile tanıştırdı. Evgin, bir saatlik görüşmenin ardından istenen 15 bin TL başlık parasını, tanışmalarına aracılık eden iki kişiye teslim etti. Evgin, A.M’ye kuyumcudan 9 bin TL değerinde takı satın aldı. Ertesi gün dolandırıldığını anlayan Osman Evgin’in şikayetiyle polis, O.B. ve A.Y’yi gözaltına aldı. Polis, kadınların peşine düştü.
İLKER KILIÇASLAN Manisa DHA