Ege Yaşar’da hiçbir engel yok

Yaşar’da hiçbir engel yok

19.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi, Mekânda Erişim (Turuncu Bayrak) ve Eğitimde Erişim (Yeşil Bayrak) ödülü aldı

Yaşar’da hiçbir engel yok

‘Engelsiz Erişim’ ve ‘Engelsiz Eğitim’ sloganları ile yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin, mekânlara, eğitsel imkanlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK), engelli bireylerin üniversite kampüs sınırları içerisindeki eğitimine, tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak için çalışma yapan üniversiteleri ödüllendirdi. Yaşar Üniversitesi de ‘engelsiz üniversite’ ödülünü aldı.

Haberin Devamı

‘Engelsiz Üniversite’ bayrakları, Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak), Sosyokültürel Faaliyetlere Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) kategorileri olmak üzere 3 kategoride sahiplerini bulurken farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına ‘Engelsiz Program Nişanı’ verildi.

Toplam 14 bayrak

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Engelli Öğrenci Birimi Başkanı Prof. Dr. Ali Nazım Sözer, 7 turuncu 7 yeşil bayrak almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Sözer, “Gerek öğrencilerimizin ve personelimizin farkındalığını gerekse toplumsal farkındalığı arttırmak üzere çalışmalar yapıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesinin Engelli İstihdam Projesine aktif destek veriyoruz. Yeni kampüs yapılanması çerçevesinde, engellilerin eğitime erişimi için yapılması planlanan yeni binaların onlara uygun olarak inşa edilmesinin sağlanmasını amaçlıyoruz” dedi.