Ege Yatırım polemiği

Yatırım polemiği

09.06.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Menderes’te çalışma yapmalarının engellendiğini öne sürdü, “Tesisatı yenilemeseydik, sular akmayacaktı” dedi.

Yatırım polemiği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptıkları çalışmaların ilçe belediye ekipleri tarafından engellenmesi sonrasında ilk kez gittiği Menderes’te sert konuştu. Menderes halkıyla buluşarak ilçe merkezinde toplantılar yapan Başkan Kocaoğlu, Belediye binasına 50 metre mesafedeki bir kıraathanenin önünde önemli açıklamalarda bulundu: “Menderes Belediye Başkanı, çeşmelerden 24 saat su aksın diye yaptığımız 28 milyon liralık yatırımı kötülemek için elinden geleni yapıyor. Özdere meydan ve sahil düzenlemesi işlerinde de maliyetin büyük kısmını biz karşılamıştık. Hiç görevimiz olmadığı halde... İhale bedelinin yüzde 70’ini biz verdik.”

Haberin Devamı

Menderes’teki çalışmalarının engellenmesi üzerine Valilik’e müracaat ettiklerini, ancak oradan da hiçbir ses çıkmadığını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kimsenin yol kesme hakkı yok. Biz Menderes’teki su tesisatını yenilemeseydik, eskimiş hattaki kaçaklar yüzünden çeşmelerden su akmayacaktı” dedi.

Başkan Aziz Kocaoğlu, Tekeli’de kurmak istedikleri soğuk hava deposu ve paketleme tesisi için gerekli araziyi, parasıyla satın almak istedikleri halde Menderes Belediye Başkanı’nın izin vermediğini de belirterek, “Menderesli üreticilerin gelirini artıracak çok önemli bir yatırım olacaktı. Ama belediye bu işi istemedi. Biz de tesisi mecburen başka bir ilçede kuracağız” dedi.

Sandığa sahip çıkın

Görece’den başladığı Menderes programı sırasında, merkezdeki temaslarının yanısıra Oğlananası, Bulgurca ve Tekeli’ye de giderek vatandaşlarla buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmalarda, oyların kullanılması ve sandıklara sahip çıkılması konularının altını özellikle çizdi. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi: “Hiçbir genel seçimde, bugün olduğu gibi ilçe ilçe, sokak sokak gezmedim. Çünkü şimdi durum farklı. Dilim döndüğümce vatandaşa anlatmaya çalışıyorum. ‘Oyunuzu mutlaka milletten yana kullanın. Sandıklara ve oylarınıza sahip çıkın. Hileyi, hurdayı engelleyin’ diye.”

Haberin Devamı

İzmirlilere sordu

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “İzmir’in Yunan işgalinden sonra başına gelmiş en büyük felaket nedir? İzmirlilere soralım” dedi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Menderes’te yaptığı kahvehane ziyaretlerinde kendisine yönelik ithamlarda bulunduğunu öğrendiğini belirten Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Abilik yapması gerekirken, ne İzmir’e ne makamına ne yaşına yakışmayan konuşmalar yapmış. Vatandaşlar da kendisini esefle izlediler” dedi.

Katıldığı bir radyonun canlı yayınında, “İzmir’in Yunan işgalinden sonra başına gelmiş en büyük felaket nedir? Bence bunu İzmirlilere bir soralım. Bakalım ne cevap verecekler. Ben çok merak ediyorum” diye konuşan Başkan Soylu, “İçme suyu şebekelerini değiştirdikleri için ben kendisine zaten teşekkür ediyorum. 28 milyonluk yatırım yaptıklarını söylüyor. Suyu satıyorsunuz, kazandığınız parayla Menderes’e yatırım yapıyorsunuz. Buradan kazandığı parayla lütufmuş gibi yatırım yaptık deyip övünemez” dedi.

Haberin Devamı

Menderes’in pozitif ayrımcılık istediğini kaydeden Bülent Soylu, “Benim vatandaşımın yerleri altın iken pul oldu. Hayvan otlatan adama bile, İZSU idari para cezası uyguluyor. Vatandaşın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Kazan da, kapatmayan da sizsiniz. İZSU müteahhidini gönderen de sizsiniz” vurgusunu yaptı.

Meydana davet etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu Menderes’in meydanına davet eden AK Partili Başkan Bülent Soylu, “Tek başıma geleceğim. Menderes halkını da çağıralım, mikrofonu verelim. Biz de elimizdeki kayıtlarla hesap verelim. Meydana gelecekler; çektirdikleri sıkıntının hesabını verecekler” diye konuştu.

Özdere Sahil Yolu Projesi’nin sadece yüzde 50’sinin Büyükşehir tarafından karşılandığını savunan Soylu, “Özdere Meydan Projesi’yle ilgili bana vermedi parayı. Benden önceki belediye başkanıyla yaptığı protokol gereği o parayı verdiler. Benimle protokol yapılmadı. Mecbur kaldılar, o parayı aktardılar” dedi.