Ege ‘Yatırımcının ilk tercihi olacağız’

‘Yatırımcının ilk tercihi olacağız’

07.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Yatırımcının ilk tercihi olacağız’

Ege Genç İş İnsanları Derneği üyelerine projelerini anlatan CHP İzmir Büyükşehir adayı Tunç Soyer, “Oluşturacağımız Girişimcilik Şehir Fonu’nda işbirliğiyle çalışacağız” dedi.

Haberin Devamı

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer, Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, İzmir’in gelişimi için birçok proje ürettiklerini, yerel yönetimlerle her zaman dirsek teması halinde olduklarını dile getirdi. İzmir’in son dönemde iyi eğitimli beyaz yakalıların göç ettiği kent olarak Türkiye’de öne çıktığını belirten Aslan, “Hem yaşam kalitesi hem de yaşam maliyetinin uygunluğu açısından önemli artıları olan İzmir, yatırımcıların da tercih ettiği bir kent olmaya başladı. Yapmamız gereken yaratıcı endüstrilerin, teknoloji ve bilişim endüstrisinin yatırım merkezi olacak bir dünya kenti yaratmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tanıtım çalışması

İzmir’in tanıtımı ve dünya kenti olması için çalışmalar yürüteceklerini ifade eden Soyer de, “Global İzmir” adıyla bir tanıtım merkezi kuracaklarını ve bu merkezin İzmir’in markasına hizmet edeceğini vurguladı. Kurulacak Girişimcilik Şehir Fonu ile de İzmir’in “Silikon Vadisi” olacağının altını çizdi, “İzmir’in Yüksek Teknoloji Vadisi’ne ihtiyacı var. İçinde inovasyon ve girişimciliği barındıran bir vadi olacak İzmir neden bir Silikon Vadisi olmasın” dedi.