Ege Yatırımın başkenti Buca parmakla gösteriliyor

Yatırımın başkenti Buca parmakla gösteriliyor

02.06.2018 - 23:43 | Son Güncellenme:

Buca, eğitimden sanata, kültürden spora hayatına toplam 718 milyon TL yatırımla, çağdaş ve modern bir kimliğine kavuşuyor.

Yatırımın başkenti Buca parmakla gösteriliyor

Hayata geçirilen ve sayıları 80’i aşan projeyle kentte değer yaratıp, kentlinin yaşam kalitesini arttıran ve artırmaya devam eden Buca Belediyesi, öz kaynaklarıyla 100 milyon TL’lik yatırım yaparak 4 yılda kentin vizyonunu değiştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin toplam rakamı 618 milyon 241 bin TL’yi bulan güçlü yatırım desteğini de arkasına alan Buca Belediyesi, proje ve yatırımların başkenti oldu.

Haberin Devamı

4 yılda yenilendi

Yıpranmış görüntüsünden 4 yıl gibi kısa bir sürede sıyrılan Buca, İzmir’in parmakla gösterilen ilçesi oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden 280 milyon 191 bin TL’si asfalt ve kilit parke, 318 milyon 50 bin TL’lık bölümü fiziki ve sosyal projeler olmak üzere toplam 618 milyon 241 bin TL’lik yatırım desteğini alan Buca, 4 yılda toplam 718 milyon 249 bin TL’yi bulan dev yatırımlarla buluştu.
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, ”Bucalıların kalbini makam bildik. Kentimizin sokaklarını karış karış gezip, ihmal edilmişliğin izlerini silmek için projeler geliştirdik. Zamanında Buca’yı şantiyeye döndüreceğiz demiştik ve yaptık. Tamamlanan ve inşası devam eden projelerimizle Bucamızı çağdaş, modern ve tercih edilen kentler arasına sokmanın gururunu yaşıyoruz. Bu konuda sabırları için hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

İVME KAZANACAK

İnşası tamamlanan Tarık Akan Gençlik Merkezi, İzcilik ve Doğa Sporları Merkezi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, gibi onlarca projenin yanı sıra inşası devam eden; Alışveriş ve Yaşam Kompleksi- Buca Çarşı, Gösteri Sanatları Merkezi, amatör spor kulüplerinin tüm ihtiyaçlarını karşılayacağı Spor Kompleksi gibi birçok projenin tamamlanmasıyla
Buca büyük bir ivme kazanacak.