Ege Yazın proteini ihmal etmeyin!

Yazın proteini ihmal etmeyin!

10.07.2017 - 03:18 | Son Güncellenme:

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Kerim Yeşildağ, yaz aylarında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti, “Süt ve süt ürünlerini tüketin” dedi

Yazın proteini ihmal etmeyin

Çanakkale Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Kerim Yeşildağ, yaz aylarında sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti, protein ağırlıklı gıdalar tüketilmesini önerdi. Yaşamın her döneminde olduğu gibi sağlıklı beslenmenin yaz döneminde de oldukça önem taşıdığına dikkat çeken Uzm. Dr. Yeşildağ, sıvı alımının önemine dikkat çekti, “Yaşamın her döneminde yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin atılmasında, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde büyük önem taşımaktadır. Her gün en az 2-2.5 litre su içilmeli, süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir” dedi.
‘Sebze-meyve önemli’
Yeşildağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Et ve tavuk yerine süt ve süt ürünleri, ayran, yoğurt bol tüketilebilir. Süt ürünlerine karşı tahammülsüzlük durumunda soda ya da maden suyu ile hazırlanacak ayran, iyi bir alternatif olur. Günde 2-3 porsiyon sebze ve 4-5 porsiyon meyve tüketimi, vitamin ve minerelleri karşılamaya yeter.”