Ege Yedi amazon sakız üretecek

Yedi amazon sakız üretecek

13.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Yedi amazon sakız üretecek

Urla Başkanı Oğuz, Gülbahçe Kadın Kooperatifi’nin damla sakızı yetiştiriciliği projesini dinledi, “Tarımı geliştirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

Urla’nın Gülbahçe Mahallesi’nde 7 kadının kurduğu Gülbahçe Kadın Kooperatifi “Damla Sakızı Yetiştiriciliği ve Üretimi” için Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’u ziyaret etti. Damla sakızının gıda sektöründen ilaç sektörüne kadar geniş bir yelpazede kullanıldığını belirten Başkan Oğuz, geçtiğimiz yıl kilosu bin 500 lirayı bulan sakızın Urla ekonomisini de kalkındıracağını vurguladı.

Akıllı tarım vurgusu

Türkiye’ye ağırlıkla Yunan adalarından getirilen, birçok derde deva olarak gösterilen damla sakızının artan döviz fiyatları karşısında oldukça değerlendiğini vurgulayan Oğuz, “Bu ürün Türkiye de yetişmiş olsa çok daha ucuza alınabilir” dedi.

Akıllı tarım uygulamalarının ilçe genelinde yaygınlaşması gerektiğini belirten Başkan Oğuz, yeni başlanan çilek üretiminde de başarılı sonuçlar elde ettiklerini vurguladı, bu tür girişimlerde kooperatiflere önemli görevler düştüğünü, kadınların ekonomik anlamda da desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

4 yıla ürün

Urla’da önceki yıllarda sakız yetiştiriciliği yapıldığına dair izlerin hala olduğunu söyleyen Kooperatif Başkanı Semra Yıldız, ithal edilen sakızı tekrar ekonomiye kazandırmak istediklerini kaydetti. Gülbahçe’de yetiştiricilik yapacakları tarım arazisi için çalışma başlattıklarının altını çizen Yıldız, “Yer teminin ardından dikeceğimiz sakız ağaçları 4 yıl sonra ürün vermeye başlayacak” diye konuştu.