Ege Yemek sektörüne 5 yıldızlı rakip

Yemek sektörüne 5 yıldızlı rakip

24.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yemek üreten firmaların iş hacmi Ramazan’da yüzde 30 daraldı. Oteller iftar fiyatlarını düşürünce, açığın kapanma şansı suya düştü

Yemek sektörüne 5 yıldızlı rakip


İzmir’deki 130 yemek sanayicisi ramazan ayını zor geçirecek. Fabrikalara tabldot yemek veren sanayicilerin iş hacmi, öğle yemeklerinin kalkmasıyla ramazanda yüzde 30 düşecek. Sektör düşüşü toplu yemek yenen iftar çadırlarıyla dengelemeye çalışsa da orada da karşısına 5 yıldızlı oteller çıktı. İftar menülerinde fiyatı kişi başı 10- 15 liraya kadar çeken oteller, yemek fabrikalarına rakip oldu.

Üreticiden isyan

EYSAD Başkanı Ahmet Hakan Ay, “Oteller bizim sektöre el attı, fiyatları aşağı çekti. Lüks ortamlarda hayır yemekleri verilecek. Bu, orucun, ramazanın ruhuna aykırı. İftar çadırlarındaki birlik ve beraberlik ruhu, sıcaklık otellerde yok. Biz dört çeşit yemeği tabldot şeklinde veriyoruz. Otellerde vatandaşın çorbası bitiyor, garsonun ana yemeği getirmesi bekleniyor. İftar çadırının masa, sandalye, ekipman, garson ve yemek masrafıyla yaklaşık kişi başı 10- 15 liraya hizmet veriyoruz, beş yıldızlı oteller de fiyatı buraya kadar indirince zor durumda kaldık. Herkes işini yapmalı. Sektör zaten darboğazda. Bu fiyatlarla baş etmek mümkün değil. Biz otellerin alakart menülerine karışmıyoruz. Onlar da bizim iftarlarımıza girmesin” dedi.

Ay, ramazan menüsünde sıcaklar yüzünden et yerine tavuğu, şuruplu tatlı yerine, meyve koyduklarını, ifade etti.

Haberin Devamı

Belediyeler sektöre CAN SUYU OLAMADI

Toplu yemek üreten sanayiciler için ilçe belediyeleri de can suyu olamadı. Sadece Bayraklı, Bornova ve Gaziemir belediyeleri, iftar çadırı için ihaleye çıktı. Diğer belediyeler alışveriş çeki ya da erzak paketi dağıtma yolunu seçti. EYSAD Başkanı Ay, iftar çadırı ihalelerinin de kişi başı 2.5 ve 5 lira gibi dip fiyatlara verildiğini öne sürerek, “Bu ihalelerde kırım çok oldu. İhaleler birkaç firma arasında geçti. Bu kadar düşük fiyatlara yemek veremeyen işini doğru düzgün yapan firmalar teklif vermedi” dedi.

Pasaport Pizza’da şenlik

Pizzanın ülkemizdeki önemli markalarından Pasaport Pizza, Ramazan kampanyası ile iftar sofralarınızı şenliğe dönüştürüyor. Ramazan Ayı boyunca Pasaport Pizza’dan bir orta boy pizza alana bir orta boy pizzanın yanı sıra patates kızartması ve bir litre Coca Cola hediye edilecek.

Haberin Devamı


Şubelerinde sunulan mönülerde yer alan tüm lezzetlerin üretimde kullanılan undan peynire, salam ve sosisten soslara kadar tüm malzemeler, onlarca tedarikçi tarafından Pasaport Pizza’nın kriterlerine göre özel olarak üretiliyor.


Damak tadına düşkünler içinde son derece hijyenik koşullarda hazırlanan klasik pizzaların yanı sıra diyet ve vejetaryen pizzalar da sunan Pasaport Pizza’da pizzaların hazırlanması sırasında malzemelerin kalitesinin yanı sıra pişirme tekniklerine dikkat ediliyor. n İZMİR Milliyet