Ege YEN ADANA’YI, KURTUL

YEN ADANA’YI, KURTUL

10.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

31 puanlı Altay, 34 puanlı Adana’yı yenerse, diğer maçların sonuçları ne olursa olsun, mutlu sona ulaşacak. Beraberlik halinde hesaplar karışacak, yenilirse o zaman Altay lige veda edecek

YEN ADANA’YI, KURTUL

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Altay, Akhisar Bld’nin Adanaspor’u; Kartalspor’un da Giresunspor’u 1-0’lık skorlarla yenmesiyle küme düşme tehlikesini daha çok hissetmeye başladı. Sondan ikinci sıraya kadar gerilen Altay, son 90 dakikada nasıl kurtulur? Bu sorunun en kestirme cevabı, “Yen Adana’yı, kurtul” şeklinde. Eğer galibiyet dışında bir alırsa, işte o zaman Altay’ın kurtulma ümidi azalacak. Çünkü Altay’ın Kartalspor, Akhisar Belediyespor ve Güngören Belediyespor ile ikili averajı kötü. Bu takımlarla puan eşitliği durumunda lige veda edecek takım, Altay olacak.

Altay’ı neler bekliyor?

Altay yenilir veya berabere kalırsa, ikili averaj hesaplarına girebilir. Kendisiyle aynı puandaki Kartal ile ikili averaja girerse, iki ekibin birbirleriyle oynadığı maçlar 0-0 bittiği için genel averaja bakılacak. Altay eksi 13, Kartal eksi 9 averaja sahip. Üçlü averaj da söz konusu olabilir. Altay’ın avantajlı olduğu iki üçlü averaj senaryosu var. Altay, Kartal ve Adana’nın yanı sıra Kartal ve Güngören ile üçlü averaja kalırsa kurtulacak. Altay’ın avantajlı olduğu iki üçlü averaj senaryosu var. Siyah beyazlı ekip, Kartal ve Adanaspor’un yanı sıra Kartal ve Güngören Belediye ile üçlü averaja kalırsa kurtulacak. Birinci olasılıkla Adana, ikincisinde ise Kartal düşecek. Kartal-Akhisar ve Güngören-Akhisar ile girilecek üçlü averaj hesaplarında üzülen taraf Altay olacak. Altay ve Kartal berabere kalır, Akhisar ve Güngören rakiplerine yenilirse, dörtlü averaj hesabı yapılacak. Bu durumda Kartal, Akhisar Belediye ve Güngören Belediye’ye karşı hiç galibiyeti olmayan, üç beraberlik, üç yenilgisi bulunan Altay İkinci Lig’in yolunu tutacak.

Altıparmak: Hesap kitap yapmıyoruz

Altay Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, hesap kitap yapmak yerine galibiyet almanın daha mantıklı olacağını belirterek, “Adana-spor karşısında canla başla mücadele edeceğiz. Bu bizim hayati maçımız. Karşılaşmadan üç puanla ayrılacağız ve ligde kalacağız” diye konuştu. Altıparmak, büyük talihsizlikler yaşadıklarını kaydederken, “Her şey geride kaldı. Adanaspor maçına çok iyi motive olmamız lazım. Aklımız, yüreğimiz, ayaklarımız, hep bu maçta olacak. Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” dedi.