Ege Yeni dönem başladı

Yeni dönem başladı

08.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Yeni dönem başladı

AK Parti’nin TBMM’ye sunduğu kanun değişikliği teklifiyle kentsel dönüşüm süreçlerindeki bürokrasinin en aza indiğini belirten İzmir Milletvekili Necip Nasır, “Sağlıksız binaların yenilenmesi hız kazanacak” dedi.

Haberin Devamı

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyesi AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifinin Meclis Genel Kurulu’nda muhalefet partilerinin de desteğiyle kabul edilip yasalaştığını belirtti. Türkiye’de kentsel dönüşümde yeni bir sürece girildiğini belirten Nasır, “Kentleşme ve planlama alanında yaşanan sıkıntıların giderilmesi, mevcut yapıların afetlere karşı daha dayanıklı hale getirilmesi, dönüşüm uygulamalarının daha verimli yapılabilmesi, tapu uygulamalarında bürokrasinin azaltılması amaçlandı” dedi.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’daki değikikliklere dikkat çeken Nasır, şöyle konuştu:

‘En iyisini hedefliyoruz’

Haberin Devamı

“Özellikle yıkılacak derecede riskli olan yapıların bulunduğu alanlarda, kendiliğinden çöken veya zeminin kayması, heyelan, yangın gibi afetler veya patlama gibi olaylar neticesinde ağır hasar gören veya ağır hasar görme riski bulunan yapıların bulunduğu alanlarda dönüşüm uygulamalarının ivedilikle yapılabilmesi için düzenleme yapılmakta ve bu suretle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması, uygulamada yaşanan problemlerin çözülmesi ve zaman kaybının önlenmesi için harekete geçtik. Kanun kapsamındaki yapıların sicilinde bulunan haklar ve şerhlerin yapının yıkılmasından sonra hisseler üzerinde devam edeceği ancak bu hakların ve şerhlerin dönüşüm uygulaması kapsamında tapuda yapılacak işlemler için engel teşkil etmeyeceği gibi birçok sorun çözücü konuları içeriyor. Bu yasayla birlikte yapılan uygulamalar ve düzenlemeler çerçevesinde kentleşme ve planlama alanında daha iyiye ulaşabilmek için yaşanan sıkıntılar hızla ortadan kaldırılacaktır.”