Ege Yeni yol haritası

Yeni yol haritası

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğunu devreden eski başkanlardan bazıları emekliliğin tadını çıkaracak, bir bölümü hobilerine dönecek, bazıları da eski mesleklerini sürdürecek

Yeni yol haritası

İzmir’de yerel seçimin ardından 30 ilçenin 25’inde belediye başkanlığı koltukları el değiştirdi. Eski belediye başkanlarının kimi emekliliğin tadını çıkaracak, yoğunluktan yapamadığı, hasret kaldığı hobilerine dönecek, projeleri üretip, kimi de mesleğini yaparak para kazanacak. 15 yıl süreyle büyükşehir başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu, aktif siyaseti bıraktığını belirtti, “Bundan sonra yerelde kalkınma modelini tüm ülkeye yaymak için çalışacağım. Örneğin merkezi hükümetin ne yapması lazım? CHP’nin ne yapması lazım? Makro siyasette, tarımda ne yapmak lazım? Turizmde ne yapmak lazım? Bunları belirleyip projelendirmeyi düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Önce tatil yapacaklar

Konak ilçesinde 5 yıl süreyle belediye başkanlığı yapan İzmir Barosu eski başkanı avukat, CHP’li Sema Pekdaş, uzun süredir tatil yapamadığını vurguladı, önce uzun bir tatille dinleneceğini ardından iş tekliflerini değerlendireceğini söyledi. Karşıyaka Belediye Başkanlığı görevini Cemil Tugay’a bırakan CHP’li Hüseyin Mutlu Akpınar da, “Partimin hangi kademesinde görev düşerse, onu yerine getireceğim. Elbette yeni kitap denemelerim olabilir. Müzik hayatın anlamı, zaten fırsat buldukça da sahnelerde beni bateri çalarken görebilirsiniz” diye konuştu.

Tohum ekecek

Balçova’da 15 yıl belediye başkanlığı yapan CHP’li Mehmet Ali Çalkaya da, tarımla uğraşacağını, hibrit olmayan tohum biriktirdiğini onları ekeceğini, üretici kooperatiflerine yardım edeceğini söyledi. Çiğli’deki koltuğunu devreden Hasan Arslan da, Ticari işlerimiz var. Elbette onları yapacağım. Siyasetten kopamayız” dedi. Kemalpaşa’da aday olan ancak seçilemeyen AK Parti’li Arif Uğurlu da, Torbalı’daki mobilya fabrikasının başına geçecek. Bergama Belediye Başkanlığı’nı bırakan CHP’li Mehmet Gönenç, benzin istasyonunu yönetecek.

Haberin Devamı

Ticaretle uğraşacak

Hayvan dostu başkan olarak bilinen CHP’li Halil İbrahim Şenol, yeni hayatında hayvanlara daha çok zaman ayıracağını, torununu seveceğini söyledi. Menderes Belediye Başkanlığı’nı bırakan AK Parti’li Bülent Soylu, aile şirketine döneceğini kaydetti. Çeşme Belediye Başkanlığı’nı bırakan CHP’li Muhittin Dalgıç ise siyaseti bırakmadığını kaydetti. Foça Başkanlığını devreden CHP’li Gökhan Demirağ da tatil yapacağını ifade etti. Bornova Başkanlığı’nı bırakan CHP’li Olgun Atila, mimarlık yapmayı sürdürecek. Eski Buca Belediye Başkanı CHP’li Levent Piriştina ise eğlence sektöründe işletmecilik yapacak.