Ege Yerel muhalefet atakta

Yerel muhalefet atakta

13.07.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İl Başkanı Tacettin Bayır’ın, Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ile Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk’ü partiden ihraç istemiyle disipline göndermesi kıyameti kopardı; taraflar arasında söz düellosu başladı

Yerel muhalefet atakta

Komisyon’da kabul Meclis’te ret oyu


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AKP Grubu Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, İmar Komisyonu’nda onayladığı Narlıdere’de Narbel yolu çevresindeki yedi adet parsel için alınan plan değişikliği önerisine muhalefet etti. Büyükşehir Meclisi’ne İmar Komisyonu’ndan oybirliğiyle sevkedilen Narlıdere’de Narbel yolundaki 7 parselin imar plan değişikliği tartışma yarattı. Önergenin oylaması öncesi söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Yusuf Kenan Çakar, komisyondaki fikrinin değiştiğini söyledi. Kendisine komisyonda “Evet” Meclis’te “Hayır” dediği için tepki gösterilmemesini isteyen Çakar, çünkü hayatın devam ettiğini ve farklı argümanların ortaya çıktığını, yeni bilgilerin geldiğini söyledi. Çakar, “Bu konu ileride Meclis üyeleri için soruşturma konusu olabilir” dedi. Önerge AK Parti Grubu’nun red oylarına karşın oyçukluğuyla kabul edildi.


“Üyeleri korkutma”

Çakar’ın soruşturma sözlerine CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan tepki gösterdi. Aydoğan,“Meclis üyelerini korkutma” dedi. CHP’li Aydoğan, bilirkişi raporuna sözleri olmadığını ancak Çakar’ın ithamlarının doğru olmadığını, yanlış bilgiler verdiği söyledi. Aydoğan, “Yeşil kuşağın söylenişi farklı olabilir. Lejantlarda yeralmamış olabilir. Soruşturmadan Meclis üyelerini korkutarak muhalefet olmaz. Hukuk yolu açıktır. Siz hiç oy vermeyin en iyisi. Kendisini garantiye alırsınız” diye konuştu.


Tartan’a, Ağustos böceği benzetmesi

2009 yerel seçimler öncesi Karabağlar ile fiziki olarak ayrılan Konak Belediyesi, bünyesindeki araçların ve iş makinelerinin büyük kısmını da Karabağlar Belediyesi’ne devretti. Yaz dönemi ile birlikte alt yapı donanımlarına ağırlık veren belediye yetkilileri, 33 yeni araç ve 5 yeni iş makinesi almak için harekete geçti. Mali açıdan sıkıntılı bir dönem geçiren Konak Belediyesi , araçların alımı için, İller Bankası’ndan 4 milyon liralık kredi çekilecek.
Kredi kullanma iznine onay veren Ak Parti Grubu da borçlanma kararına tepki gösterdi. Grup Başkanvekili Rıza Evcim “İlçemiz için önemli bir yatırım olduğu için meclisten geçmesine ses çıkartmadık ama borçlanma fikrine sıcak bakmıyoruz. En başından söylediğimiz gibi, Konak Belediyesi’nde bütçe kontrolü düzgün yapılmıyor. Finansman konusunda zaaflar var. Sanatsal faaliyetler güzel ancak alt yapı çalışmalarını yakından ilgilendiren konulara da ağırlık verilmeli. Kaynakların çoğu sosyal faaliyetlere gidiyor. Tartan’a “Ağustos böceği” yakıştırmasını yaptık. Eğleniyoruz, eğlendiriyoruz ancak icraat yok” diye konuştu.


“Nakit yerine kredi kullanmayı seçtik”

Beş yıllık kısa vadeli olarak kullanılacak olan kredi ile 2009 yerel seçimlerinin ardından ilk kez borç yükü altına girecek olan Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, kredi kullanımının, belediyeler için rutin bir işlem olduğuna dikkat çekti. Tartan “Karabağlar ile ayrıldıktan sonra eski araçların çoğunluğu bizde kaldı. Daha yüksek performans elde edebilmek için araç filomuzu yenileme kararı aldık. Mali sıkıntımız yok. Nakit para vermek yerine kredi kullanmayı tercih ettik. Göreve geldiğimizden itibaren ilk kez kredi kullanıyoruz. Bundan sonraki projelerimizde de belki krediye başvurabiliriz” dedi.


Kürüm’den Bayır’a: SEN CELLATSIN

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grubu’nda CHP İl Başkanı Tacettin Bayır ve Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm arasında söz düellosu yaşandı.

Bayır’ın Karabağlar ve Ödemiş İlçe Başkanları’nın disipline verilmesiyle ilgili “Ne savcı ne de cellatım” sözü üzerine Kürüm,“Savcı olmadığın biliyoruz ama cellatsın”dedi. Grup toplantısına katılan Bayır, Ödemiş ve Karabağlar ilçe başkanlarının disipline verilmesiyle ilgili bir konuşma yaptı Bayır, “Ben ne savcı ne de cellatım. Disiplin kurulu gereken kararı verecek” dedi. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise Bayır’a tepki gösterdi. Kürüm, “Savcı olmadığını biliyoruz ama cellatsın. Sudan sepeblerle disipline verdiniz” diye konuştu.

İki başkana ihraç yolu

CHP’de Karabağlar İlçe Başkanı Birol Ağırbaş ve Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk kesin ihraç istemi ve tedbirli olarak disipline sevk edildi. İl başkanlığının hazırladığı disiplin dosyasında Ağırbaş’ın İlçe Gençlik ve Kadın Kolları’nı seçim sürecinde çalıştırmadığı, Gençlik Kolları Başkanı’nı dövdürttüğü iddialarına yer verildi.
Bayır’a çaylak suçlaması
Ödemiş İlçe Başkanı Emin Öztürk ise, partiyi kamuoyunda küçük düşürücü açıklamalarda bulunduğu gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk edildi. Ağırbaş, kendisine henüz tebliğ edilen bir şey olmadığını belirtti. Ödemiş İlçe Başkanı Öztürk ise, İl Başkanı Bayır’a tepki göstererek. “Ben 50 yıllık partiliyim. Çaylak yeni gelmiş benimle uğraşıyor. Ben partimi küçük düşürücü açıklama yapar mıyım? Acemi birini il başkanı yaparsanız olacağı budur” dedi.