Ege Yerli otomobilde dev protokol

Yerli otomobilde dev protokol

17.12.2017 - 03:49 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi ile BMC arasındaki dev protokol şekilleniyor. Rektör Budak “Üniversitemiz sanayiyle işbirliği konusunda ilkleri yapan bilim yuvası” dedi

Yerli otomobilde dev protokol

Geçen günlerde İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın başkanlığında Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, BMC İcra Kurulu Başkanı Taha Yasin Öztürk ve Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süheyda Atalay’ın yaptığı ilk toplantıda işbirlikleri konusunda ilke kararları alınmıştı. Ege Üniversitesi ile BMC Firması yerli otomobil başta olmak üzere işbirlikleri konusunda bir protokol yapma kararına vardı. Yapılacak protokolün hazırlıkları için Ege Üniversitesi’nde ilk toplantı yapıldı. Toplantı sonunda iki kurum arasında bir koordinasyon kurulu oluşturulmasına karar verildi. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi bölgenin ekosistemine üniversite-sanayi işbirliğinin ilk örneklerini sunan bir bilim yuvası. Ege Teknopark, nüveGE Kuluçka Merkezi ve EÜ EBİLTEM-TTO ofisimiz ile bu geleneği sürdürerek ülkemize yüksek katma değerli ürünler kazandırmayı amaçlıyoruz. Yapacağımız işbirliği ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır. Üniversite-sanayi işbirliğinde marka olan üniversitemize yeni bir işbirliği kazandıracak olmanın ve ülke ekonomisine yapacağımız katkıların heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘Azerbaycan ile verimli çalışıyoruz

Ege Üniversitesi Türk Dünyası Enstitüsü ev sahipliğinde “Azerbaycan’ın Dış Politikası” konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Üniversitesi’nin Azerbaycan’dan ilk öğrenci kabulünü yapan üniversite olduğunu hatırlattı, “Üniversitemizde uzun yıllardır Azerbaycan akademisi ile oldukça yoğun bir çalışma ilişkisi içindeyiz. Bu doğrultuda birçok akademik çalışma yürütüyoruz. Böyle etkinliklerin var olan iş birliklerimizi derinleştirmek ve geliştirmek adına önemli olduğunu düşünüyorum. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri akademik düzlemde oldukça verimli seyrediyor. Ege Üniversitesi olarak her türlü işbirliğine açığız” şeklinde konuştu.