Ege Yıldırım’dan İzmir’e 4 milyarlık yatırım

Yıldırım’dan İzmir’e 4 milyarlık yatırım

06.04.2017 - 06:03 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi’nin ilk harcını attı. 1.8 milyarlık yatırımla yaşama geçirilen 101 tesisi hizmete açtı Yıldırım, Karabağlar’da da kentsel dönüşüm için TOKİ tarafından yapılacak olan konutların temelini attı. Coşkulu kalabalığa şu vurguyu yaptı: “İzmir’e güveniyoruz, helali hoş olsun....”

Yıldırım’dan İzmir’e 4 milyarlık yatırım

Yaklaşık 4 milyar liralık yatırımı hayata geçirmek ve temelini atmak için dün İzmir’e gelen Başbakan Binali Yıldırım, gördüğü ilgiden bir hayli memnundu. Menemen Göl Park’ın yanındaki alanda düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu Projesi Temel Atma Töreni’ne katılan Yıldırım, güzel İzmir’e büyük bir hizmet için geldiğini söyledi.

Daha önce İzmir Çevreyolu’nu Harmandalı’na, oradan Koyundere’ye 10 kilometrelik otoyolu uzattıklarını belirten Yıldırım, Çiğli’deki trafiği rahatlattıklarını, daha sonra Menemen Koyundere’ye kadar 6 kilometrelik yolu da hizmete açtıklarını vurguladı.

9 Eylül 2019’da hizmette

Yıldırım, temeli atılacak otoyolun Çandarlı Kuzey Ege Limanı’na kadar gideceğini, toplam uzunluğunun 76 kilometre olduğunu söyledi, “Bedeli ne kadar? 1.5 milyar. Güzel İzmir için helal olsun. Şimdi ilk olarak Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyolu’nun temelini atıyoruz. Proje, 2.5 yılda bitirilecek ve 9 Eylül 2019’da hizmete girecek” dedi. Konuşması sırasında, “Yolların kralı Binali Yıldırım” tezahüratları üzerine Başbakan, “Yolların kuralını unutmayalım. Kaymak gibi yollar yapıyoruz, gaza dibine kadar basmak yok. Kurallara riayet edeceğiz” diye konuştu.

‘İzmir hak ediyor’

İzmir’de bu programın ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın tamamladığı toplam değeri 1 milyar 800 milyon lira olan 101 projenin açılışını yapan, ardından da Karabağlar’da muhteşem bir kentsel dönüşüm projesinin temelini atan Yıldırım, şöyle devam etti: “Bir günde 3 tane iş. Bunların toplam tutarı 4 milyara yaklaşıyor. İzmir için helali hoş olun. Güzel İzmir bunu hak ediyor. İktidara geldiğimiz ilk günden bu yana ulaştırmaya, haberleşemeye 14 yılda yaptığımız yatırımın tutarı, 320 milyar lira. Türkiye’yi doğudan batıya, kuzeyden güneye bölünmüş yollarla donattık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik, milleti birleştirdik. Yolları böleriz de, Türkiye’yi böldürtmeyiz. 14 yılda 19 bin 500 kilometre bölünmüş yol yaptık.”

Otoyolların önemine dikkat çeken Yıldırın, “2018’de benim İzmirli kardeşim Menemen, Çiğli’den, Bornova’dan arabasına binecek, 2 saat 50 dakikada İstanbul’un merkezinde. Var mı böyle bir şey? Medeniyet demek hizmet demek, yol demek. Atatürk’ün arkasında saklanarak boş laflarla bu işler olmuyor. Asıl olan, Atatürk’ün gösterdiği hedefe muasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi taşımaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Sen İzmir’in gururusun’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, İzmir’de büyük ilgiyle karşılandı. Vatandaşlar, Yıldırım’ın konuşmasını dinlemek kitleler halinde alana koştu.

Alana, üzerinde Yıldırım ile “evet” yazılı oy pusulasının resimlerinin bulunduğu “İzmir senin uğurun, sen İzmir’in gururusun” pankartı ile “Evet, söz de karar da milletin” yazılı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın resmi ve “Daima millet kararımız evet” yazılı Başbakan Yıldırım’ın resimleri asıldı. Bayraklarla alanı dolduran vatandaşlar, Binali Yıldırım’ın konuşmasını ilgiyle takip etti.

Ankara-İzmir 3.5 saat

İzmir’in Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne dikkati çekerek düşmanı denize döktüğünü belirten Başbakan, “İzmir bayrağına sahip çıkar, devletine sahip çıkar. Teröre, onun taşeronlarına, iç ve dış destekçilerine gereken cevabı demokrasinin beşiği, Adnan Menderes’in şehri İzmir 16 Nisan’da en güzel cevabı verecek mi?” ifadelerini kullandı. Yıldırım, İzmir’in hep kendileriyle yürüdüğünü, kendilerinin de İzmir’le yürüdüğünü belirterek şunları kaydetti:

Haberin Devamı

Yıldırım’dan İzmir’e 4 milyarlık yatırım


6 proje bitti

“Biz İzmir’e güveniyoruz. Güzel İzmir’e ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. İzmir’e geldiğimizde bir şey söyledik. Dedik ki, siyaset ancak hizmet için vardır. Arkasında millete hizmet yoksa, varsın olmasın o siyaset. Bizim siyasetle ne işimiz var, millete bir faydamız yoksa. Şimdi bakın 2008’den beri dünyada kriz var ama bu krizde Türkiye, dünyanın en büyük projelerini yapıyor. Süratle Ankara-İzmir hızlı treni yapılıyor. Afyon ve Uşak’tan hızlı trenin sesi geliyor. 2019 yılında da seferler başlayacak. 3.5 saatte Ankara’dan İzmir’e gelinecek. İzmir için daha önce açıkladığımız 35 projenin 6’sı bitti.”

Alsancak Stadı’nın ihalesi 28 Nisan’da

İzmir için Karşıyaka, Göztepe, Alsancak olmak üzere, üç stadyum yapmak istediklerini kaydeden Başbakan Binali Yıldırım, “İşi mahkemeye taşıdılar. İzmirlileri kandırıyorlar. Biz senin gibi yalanı tüyün üzerinde durduranlardan değiliz. Söz verdik mi yaparız. Alsancak Stadı ihalesi 28 Nisan’da yapılacak. Altay’a da hayırlı olsun. Karşıyaka ve Göztepe stadına hâlâ itirazlar var. Ayak bağı olan bu büyük eserlere engel çıkaran, İzmir’in projelerini geciktirenleri şikayet ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘İzmir’in ihtiyacı olanı projeleri yapıyoruz’

Yıldırım’dan İzmir’e 4 milyarlık yatırım


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “İzmir’in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla Menemen ilçesinde Göl Park yanındaki alanda düzenlenen Menemen-Aliağa-Çandarlı Otoyol Projesi Temel Atma Töreni’nde konuşan Arslan, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir’e yapılacak olan 35 projenin tek tek yerine getirilmesiyle ilgili olarak, “Gecenizi gündüze katın” şeklindeki talimatı bulunduğunu belirterek, bunu yerine getirmek adına dünden daha çok çalıştıklarını söyledi.

Başbakan Yıldırım’ın “35 proje ile yetinmeyip üzerine yeni projeler koyun” dediğini aktaran Arslan, “İzmir’in hiç şüphesi olmasın ki ihtiyacı olan tüm projeleri Sayın Başbakanımızın destekleri ve himayeleriyle tek tek yerine getiriyoruz” dedi.

‘Gözünüz arkada kalmasın’

İzmir için pek çok proje ürettiklerini belirten Bakan Arslan, üretimleri şöyle sıraladı: “Karayolu projeleri olarak Torbalı- Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yolunu yapıyoruz, önümüzdeki yıl bitecek. Karaburun yolunu yapıyoruz, önümüzdeki yıl bitecek. Bergama yolu gelecek yıl bitecek. Aliağa-Yeni Foça bölünmüş yolunu gelecek yıl bitireceğiz. Havalimanı-Torbalı-Selçuk-Aydın’ı 2019’da bitereceğiz. Seferihisar-Kuşadası bölünmüş yolunu 2019’da bitiyoruz. Belevi-Tire bölünmüş yolunun temelini atacağız, 2 yıl içinde bitireceğiz. Menderes-Gümüldür bölünmüş yolunun ihalesini bu yıl yapacağız. Bornova çevre yolunu bu yıl başlatacağız. Menemen-Seyrek-Foça bölünmüş yolunu başlatacağız bu yıl. Gözünüz arkada kalmasın Sayın Başbakanım.”