Ege Yıldırım'dan iddialı yorum

Yıldırım'dan iddialı yorum

29.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’nın nabzını tutan Bakan Yıldırım, gelecek seçimde “İzmir’in kilidi” diye bakılan ilçede karşılaştığı tablonun partisi adına umut verdiğini söyledi

Yıldırımdan iddialı yorum

Türkiye’nin ilk çağrı merkezi oteli olan Call Center Hotel’in İzmir lokasyonu Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından açıldı. Call Center Hotel’in farklı bir yaklaşım olduğunu anlatan Bakan Yıldırım, profesyonel şirketlerin firmaların call center ihtiyaçlarını karşıladıklarını, böylece firma tüm enerjisini kendi işine verebildiğini söyledi.
Açılışın ardından Deniz Genç adlı bir vatandaşın çağrısını cevaplayan Bakan Yıldırım uzun süren konuşmayı sonlandırdıktan sonra “İşletecektim ama hemen tanıdı. Yine kendi işimizle alakalı bir şey yaptık” diyerek espri yaptı.

Türkiye’nin ikinci marka şehri
Bakan Yıldırım, daha sonra Bornova’da bulunan Doğtaş Exclusive Mağazası’nın açılışını yaptı. Doğtaş’ın son beş yılda büyüme gösterdiğini söyleyen Bakan Yıldırım, “Eğer bir ülkede istikrar varsa, güç varsa o ülkedeki firmalar da güçlü oluyor” dedi. İzmir’de artık birşeylerin değişmeye başladığını anlatan Bakan Yıldırım, “İzmir geçen yıl dünyanın en çok büyüyen 4. kenti seçildi. İzmir ilklerin şehri, Türkiye’nin istiklal mücadelesinin en önemli kilometre taşı, ilk iktisat kongresinin yapıldığı il, Türkiye’nin en batısında parlayan yıldızıdır. İzmir artık kaybolan yıllarını telafi etmek için çalışıyor. İzmir boş konuşmalarla çok zaman kaybetti, boş tartışmalarla 14 yıl geçti” diye konuştu. İzmir’in Türkiye’nin ikinci marka şehri olacağını, bunu hükümet programlarının en başına yazdıklarını sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, “35 proje başlattık. 9’u başladı diğerleri de yolda geliyor. EXPO 2020 için canla başla çalışıyoruz. EXPO gelmeden hizmet geliyor EXPO olsun ya da olmasın 35 proje yapılacak, İzmir marka şehir haline gelecek. İzmir artık hizmeti konuşuyor, boş konuşmuyor” dedi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu’na yanıt verdi

Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ayrıntısını açıklamadığı “15 günde bir Binali Bey ile görüşüyoruz fakat o da konuyu çözemiyor” sözleri hatırlatılınca Bakan Yıldırım, “Başkan yüzeysel raylı projelerden bahsediyor. Onun onayını bakanlığımız verdi. Kalkınma Bakanlığı’nın onayını bekliyoruz. Kalkınma Bakanlığı bazı eksikler olduğu için belediyeden ayrıntılı bilgi bekliyor. Bekleme ve gecikme bu yüzden” dedi.

Karşıyaka bizim yaka olacak

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ile beraber yeni ilçe binasını gezen Yıldırım, “Karşıyaka bizim yaka olmaya karar vermiş. Bugün sokaklarda gördüğüm kıpırdanma, tablo böyleydi. Bu heyecan bu ruh ile yola devam edeceğiz” dedi. İlçe Başkanlığı’nda yaptığı konuşmasında yakın zamanda Karşıyaka için PTT’nin e-ticaret sistemli sanal bir alışveriş merkezinin Karşıyaka’ya yapılacağını söyleyen Yıldırım, iki yat limanını da İzmir’e kazandıracaklarını belirtti. Yıldırım, “Örnekköy’de 25 bin kişilik bir stadın yapımına yakın zamanda başlanacak” dedi. Bakan Yıldırım, Karşıyaka Spor Kulübü’nün durumuna ilişkin de “Karşıyaka gibi 100 yıllık bir kulüp kimsenin rant aracı, siyasetinin arka bahçesi olamaz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti, İzmir’de dört başkan adayı

AK Parti İzmir’de yeni il başkanı arıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 9 Haziran’da gerçekleştirilecek il kongresi öncesi Genel Merkez destek vereceği aday için arayışa geçti. AK Parti İzmir Koodinatörü, Aydın Milletvekili Mehmet Erdem 8 Nisan’da yaptığı eğilim yoklamasında, teşkilatın isimsiz doldurduğu formlarda bazı sıkıntıları dile getirmesi üzerine Genel Merkez alternatif isim arayışına girdi. Dün saat 09.30’sa partinin il başkanlığında gerçekleştirilen eğilim yoklamasında, 4 aday önerildi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ö. Cihat Akay, İl Genel Meclisi eski Üyesi Uğur Türkan, AK Parti İzmir Milletvekili adayı Bekir Pakdemirli’nin yanı sıra Refah Partisi eski Kemalpaşa İlçe Başkanı, Ülker Grubu Avukatlarından Murat Unganer’in de alternatif isim olması dikkat çekti. n ELİF DEMİRCİ