Ege Yollarda dönüşüm

Yollarda dönüşüm

10.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alsancak Kültür Mahallesi sokakları, İller Bankası’nın da katkısıyla düzenlenmeye başladı. Asfalt olan zeminler parke ile değiştirildi...

Yollarda dönüşüm

Alsancak Kültür Mahallesi, 1375, 1377, 1379, 1381, 1382, 1383, 1386, 1387, Kızılay, Mustafa Münir Birsel ve Şevket Özçelik Sokaklar, yıllar sonra yeniden çağdaş bir yüze kavuşuyor.İller Bankası’nın katkısı ile 2 milyona yakın maliyetle düzenlenen sokaklar, İzmir’e, İzmirliye yakışan bir görünüm ve işleve sahip oluyor.
Uzun yıllardır işlem görmeyen Kültür Mahallesi yol ve kaldırımları, altyapı çalışmalarının tamamlanmasıyla son halini almak için gün saymaya başladı. Yüzde 70’i tamamlanan yenilemelerle modern ve kullanışlı sokaklar, İzmirlilerin yürümekten keyif alacağı bir kent dokusuna dönüşecek. Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

Turunç ve çam ağacı
“Eski tretuvar ve yol kaplamaları kaldırıldı ve yenilendi. Daha önce asfalt olan yol kaplaması deniz dalgalı parke ile değiştirildi. Kaldırımlara ise prekast karo döşendi. Prekast karo ile sağlıklı bir zemin yaratıldı. Görme engelli tuğlaları ve oluşturulan engelli rampaları engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırdı. Ters eğim sebebiyle sıkıntı yaşanan sokaklarda eğim düzeltilerek akan suların yönü apartmanlardan uzaklaştırıldı. Kaldırımlardaki uygun yerlere turunç ve çam ağaçları dikilerek yeşil doku oluşturuldu”

Haberin Devamı

Altyapısı tamamlandı
Şebeke suyu, doğalgaz, bilgi ağları, telekomünikasyon ve kanalizasyon çalışmaları tamamlanan sokakları, Konak Belediyesi yeniden yarattı. Tretuvarlar ve bariyerler istediği gibi yeni baştan yapıldı.

Katılım payına düzenleme talebi
Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, vatandaşların tepkilerine neden olan katılım payına ihtiyaçları bulunmadığını belirterek bu parayı vatandaşlardan almak istemediklerini söyledi. Tartan, milletvekillerinin yasa teklifi vererek katkı payının kaldırılması konusunda ivedilikle adım atması gerektiğini dile getirdi.