Ege ‘Yolumuz açık olsun’

‘Yolumuz açık olsun’

10.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Meslekte 40 yılı dolduran avukatlara plaketlerini sunan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “İnsan haklarının başkenti olmak hedefiyle birilikte çalışacağız” dedi

‘Yolumuz açık olsun’

İzmir Barosu, meslekte 25, 40, 50 ve 60 yılı dolduran avukatlara plaket verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı törenin açılış konuşmasını yapan İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel, “Herkesin pes ettiği, herkesin geriye çekildiği dönemlerde kabullenmemeyi ve susmamayı başarabilmiş bir baroyuz. Bugün bu onurlu tarihi yaratan meslektaşlarımızla birlikte olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.
40 yılı dolduran avukatların plaketlerini takdim eden Başkan Soyer de, “1 Nisan toplumda büyük bir umut ışığı oldu. Bu ışığı parlatacak olan güzel konuşan, güzel düşünen ve güzel vicdanı olan sizlersiniz. İzmir Barosu gerçekten kökleri çok güçlü bir kurum. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak İzmir Barosu ile birlikte çalışacağız. İzmir’i insan haklarının başkenti yapma konusunda bir metin imzaladık. Bunun heyecanını şimdiden yaşıyorum. Yolumuz açık olsun” dedi.

Haberin Devamı

Soyer geldi onlar gitti!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Soyer’in gelmesinin ardından,Aziz Kocaoğlu döneminde basın danışmanlığı yapan Reşat Yörük, İZFAŞ Genel Müdürü Gül Şener ve Protokol Müdürü Pınar Kavasoğlu görevlerinden ayrıldı. Üç isminden bu kararlarını çok önceden aldıkları bildirildi.
Kesin olmayan isimler
Kocaoğlu’na yakın isimlerden Pervin Şenel Genç ise, geçtiğimiz yıllarda emekliliğe ayrılmış, Kocaoğlu’nun ısrarıyla şirketler koordinatörü olmuştu. Genç’in yeni dönemde görevi bırakma olasının yüksek olduğu kaydedildi. Eski Başkan Kocaoğlu’nun özel kalem müdürü, aynı zamanda Yazı İşleri Daire Başkanı Levent İşler’in durumunun da önümüzdeki süreçte netleşmesi bekleniyor.