Ege Yürek sızlatan soygun

Yürek sızlatan soygun

29.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kemalpaşa’da bir fabrikada hamallık yapan, kalbi delik iki çocuğunun tedavileri için 25 bin lira borç alan Nail Bahadır, bu paranın tamamını sahte polis müdürüne kaptırdı

Yürek sızlatan soygun

Emniyet Müdürlüğü’nün SMS yoluyla, afişler asarak vatandaşlara yönelik sahte polislerin dolandırıcılık tuzağına düşmemek için yaptığı uyarılar boşa çıktı. Kemalpaşa’da bir fabrikada hamal olarak çalışan 29 yaşındaki Nail Bahadır, kendisine telefonla ulaşan ve emniyet müdürü olduğunu iddia eden bir kişi tarafından dolandırıldı. Hasta çocuğunun tedavisini yaptırmak ve evinin çatısını onarmak için eşinden dostundan 25 bin lira borç alan Nail Bahadır, bu paranın tamamını sahte müdüre kaptırdı. Bahadır, başından geçen olayı şöyle anlattı:
“Telefondaki kişi kendisini polis olarak tanıtıp, adıma açılan hesaptan terör örgütüne para aktarıldığını, beni bu durumdan kurtaracağını, Maliye’ye ait olduğunu ileri sürdüğü hesap numarasına 25 bin TL yatırmasını istedi.

Soygun senaryosu
Telefondaki kişi, bu durumu hiçbir yakınıma söylemememi tembih etti, ‘Seni takip ediyorlar, Ailen bir zarar görmesin’ dedi. Önce inanmayıp, eşimle görüşmek istediğimi söyledim. O sırada eşim Filiz’i de arayıp, bana, evde polislerin arama yaptığını söylemesini istemişler. O da korkup inanmış. Bunun üzerine 25 bin TL’yi yatırdım. Bankadan ayrıldıktan sonra telefondaki kişi, ‘Dosyana koymak için 4 fotoğraf çektir. Polis arkadaşlar evde eşinle çay içiyor. 5 dakika içinde evde ol’ deyip, kapattı. Eşime polisleri sorunca, dolandırıldığımı anladım.”

Haberin Devamı

İki çocuğu da tedavi görüyor
Dolandırıldığını anlayınca soluğu İlçe Emniyet Müdürlügü’nde alan Nail Bahadır, ismini bile bilmediği soyguncu sahte emniyet müdüründen şikayetçi oldu. Çocukları Emirhan (6) ve Emircan’ın (2) kalplerinin doğuştan delik olduğunu belirten Bahadır, “Böbreğinde kuruma başlayan Emircan, 2 yıldır tedavi görüyor. Evimizin çatısı da yağmurlu havalarda akıyor. Hem çocuğumun tedavisi hem de çatının onarımı için çevremden 25 bin TL almıştım. telefondaki vicdansız kişi, bu parayı elimizden aldı” dedi.