Ege Yüzde 80'i çözüldü

Yüzde 80'i çözüldü

23.04.2018 - 23:59 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’na, onay ve izin bekleyen projelerle ilgili bilgi veren AK Parti İzmir İl Başkanı, partisinin iktidarda olduğu 7 ilçenin sorunlarını içeren bir dosya sundu.

Yüzde 80i çözüldü

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’le son bir ay içindeki ikinci görüşmesini yaptı. Buluşmada, Büyükşehir’in AK Partili ilçe belediyelerine yönelik çalışmaları da konuşuldu.
Başkan Aziz Kocaoğlu’nun verdiği dosyayı ilgili bakanlıklara ilettiklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, “Bir araya geldiğimizde olumlu görüşmelerimiz oluyor. Bugün kendisiyle samimi olarak, siyaset dışında her şeyde varız. Biz hükümet olarak paramızı kendi cebimizden harcamıyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da aynı şekilde. Dolayısıyla ‘sen yaptın, ben yaptım’ tartışmasına gerek yok. Siyaseti siyaset zamanı yaparız” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “7 AKP’li ilçe belediyesinde yaptığımız ve yürütmekte olduğumuz çalışmaları içeren detaylı bir dosya hazırladık. İl Başkanı ekibiyle beraber değerlendirecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Yüzde 80’i çözüldü’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Başkan Kocaoğlu’nun kendisine sunduğu ve hemen bakanlıklarla yaptığı görüşmeler sonunda dosyadaki maddelerin yüzde 80’inin çözüme kavuşturduklarını, geri kalanlarla ilgili çalışmaların ise sürdüğünü belirtti, şu vurguları yaptı: “Birkaç konuyla ilgili de gelişme oldu. Onlarla ilgili sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızla değerlendirme yaptıktan sonra paylaşırız. Dosyanın diğer maddeleri ne aşamada, ne oldu onları da çözelim. Şöyle söyleyeyim... Bize iletilen başlıkların hemen hemen yüzde 80’i çözülmüş durumda. Bir iki tanesiyle ilgili süreç devam ediyor. Süreç tamamlandıkça kendilerini bilgilendireceğiz.”

‘Bilgilendireceğiz’

İl Başkanı Şengül, kendisine sunulan dosyayla ilgili her gelişmeyi de Başkan Kocaoğlu’na aktaracaklarını kaydetti. Şengül, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı’nın daha önce atanmamız dolayısıyla nezaket ziyareti olmuştu. O ziyarete geldiğinde de büyükşehirle ilgili bir dosya sunmuştu. Biz de ilçe belediyelerimizle ilgili sıkıntılarla ilgili başkanımıza bir dosya sunmuştuk.
Bize sunulan dosyayla ilgili olarak bakanlıklarla gerekli görüşmeleri yaptık. Bazılarında yol kat ettik, sonuçlandı. Bazılarında süreç devam ediyor. Bugünkü ziyaretimizin amacı hem karşılıklı nezaket ziyareti hem de bizim ilçe belediyelerimizle ilgili sayın başkanımızın bize değerlendirmeleri olacak. Biz de son olarak bize verilen dosyayla ilgili son gelişmeleri kendisine aktaracağız.”

Haberin Devamı

Valilik’ten ‘Sosyal Yardım Hizmet Hattı’

İZMİR Valiliği tarafından, fakir ve muhtaç durumda olan vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek, muhtaç kişilerin sosyal yardımlara daha kolay, etkin ve rahat bir şekilde ulaşmasını sağlamak amacıyla Sosyal Yardım Hizmet Hattı ve Çağrı Merkezi oluşturuldu. Vali Erol Ayyıldız’ın talimatıyla Valilik bünyesinde faaliyete geçirilen proje kapsamında oluşturulan hat mesai saatleri dışında hafta içi 17.30 ile 08.30 saatlerinde ve hafta sonları hizmet verecek. Bu sayede vatandaşlar, mesai saatleri dışında da hizmet alacak. Valilik bünyesinde Bugün itibariyle faaliyete geçecek Sosyal Yardım Hizmet Hattı Çağrı Merkezi’ne İzmirliler 205 35 35 numaralı hat üzerinden ulaşabilecek.