Ege Yüzme bilmeyen genç kalmayacak

Yüzme bilmeyen genç kalmayacak

29.06.2017 - 05:51 | Son Güncellenme:

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, sporda da iddialı adımlar atıyor... Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi’de yüzme bilmeyen genç kalmaması için tüm okullara havuz getirdiklerini belirtti, “10 bin öğrencimize yüzme öğrettik. Çocukları TV, bilgisayar başından kurtarıyoruz, spor yaptırıyoruz” dedi

Yüzme bilmeyen genç kalmayacak

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ilçedeki tüm öğrencilere yüzme öğretip spora kazandırmak için kolları sıvadı. Yeni nesil belediyecilikte sürdürülebilir olmayan işlere imza atmanın manası olmadığını kaydeden Başkan Yılmaz, siz bir şey yapıyorsanız yaptığınız şeyi sürdürülebilir yapmanız ve sonuçlarını görüyor olmanız lazım dedi.

Haberin Devamı

Tüm okullara havuz

2014 yılında neyi planladıysa onları yaşama geçirdiklerini belirten Karesi Belediye Başkanı Yılmaz, “Planlarımız arasında önemli yer tutan konulardan biri de Balıkesir’de yüzmeyi bilmeyen genç kalmayacak iddiamız. Hedef olarak, ilkokul 2-3 ve 4. sınıfları seçtik. Geçen yıl 4. sınıfların tamamına öğrettik. Yine hedefimiz 4. sınıflar ama bu yıl 2, 3, 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin tamamına ücretsiz yüzme kursu açıyoruz. Burada değişik spor faaliyetlerinin de temelini veriyoruz. Yıldız avcılığı yapıyoruz. Yeteneklerini gören antrenörlerimiz öğrencileri basketbol ve diğer branşlara yönlendiriyor. Yaz okullarımızda diğer branşlarda da spor eğitimi veriliyor. Geçen yıl 10 bin öğrenciye yüzme öğrettik, ilçemizdeki okulların tamamına havuz geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Eşit eğitim ve spor hakkı

Karesi’de herkese eşit eğitim ve spor yapma hakkı, çocuk parkı, yeşil alan hakkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunları vermeye çalışıyoruz ve çocuklar hedefimiz. Karesi’de basketbolu sevdirmek için çalışıyoruz. Karesi Basketbol takımı 1. Lig’e çıktı. İlçemizde her sınıfa bir basketbol, bir voleybol bir tane futbol topu hediye ettik. Çocukların okullarda oynamaları için her okulun bahçesine tensi kortu, futbol sahası ve basketbol potlarından oluşan 3’lü grup yaptık. Amacımız çocuklar bilinçli yetişsin, zaman geçirmeyi spor yaparak öğrensinler. TV, cep telefonu, internet oyunu oynayarak değil. Enerjisini sokakta spor yaparak atan gençler hedefledik bunu da yapıyoruz. Okulların tamamı akşam 21.00’e kadar çocuklarla dolup taşıyor. Öğrencilerimizin Karesi’de Karesispor ile birlikte basketbolu sevip seyircisi ve oyuncusu olmalarını istiyoruz. İki arkadaş basketbol oynamaya gitsin, fiziki imkanları hazırlıyoruz, malzemeyi veriyoruz.”