Ege Zabıtadan Kordon’da işgal operAsyonu

Zabıtadan Kordon’da işgal operAsyonu

29.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yılbaşı öncesi 1. Kordon, Ali Çetinkaya ile Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde restoran ve kafelerin kaldırım işgallerine müdahale ederek eklentileri topladı

Zabıtadan Kordon’da işgal operAsyonu

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri yılbaşı öncesi 1. Kordon başta olmak üzere Ali Çetinkaya Bulvarı, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde kafe ve restoranların kaldırım işgallerini kaldırdı.
Sabah saat 09.30 başlayan operasyonu polis desteğinde 50 yakın zabıta memuru yürüttü. İlk olarak Ali Çetinkaya Bulvarı üzerinde hemen her işyerinin oluşturduğu naylonla kapatılan alanlar kaldırıldı. İşletme sahipleri belediye görevlilerini engellemeye çalışıp uygulamanın yılbaşı sonrasına ertelenmesini istedi.


Kaynak makinesiyle kesildi
Zabıta memurları ise defalarca uyarı yapıldığını hatırlatıp artık bu dönemin kapandığını söyledi. Zabıta memurları ardından tartışmaların odağındaki 1. Kordon’a yöneldi. Sözlü tartışmalar burada da devam etti. Görevliler 1. Kordon’da kaçak yapıldığı belirtilen eklentileri, korkulukları kaynak makinesi ile keserek kaldırdı. Ayrıca kendilerine ayrılan alan dışına konulan sandalye ve masaları da kamyonlara yükleyip götürdü.
Kordon’daki işletme sahiplerinden Çoşkun Kelleci, “Artık Kordon’da ne yapacağımıza karar versinler. Yaptığımız herşeyi gelip yıkıyorlar. Tutanak tutmadan masa ve sandalyelerimi alıp götürüyorlar. Önümüze getirdikleri net bir proje de yok. Getirseler kabul edeceğiz. Üstelik daha önce bize tebliğ de yapılmadı. Bize operasyon yapmaya gerek var mı?” dedi.


İTO Meclisi’nde “Kordon” kavgası


Kordon’da Büyükşehir Belediye Zabıtası’nın tente operasyonu İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclisi’nde kavga çıkardı. Meclis Üyesi Adnan Koç, toplantıya Kordon’daki sorunlar yüzünden geç kaldığını belirterek İTO Başkanı Ekrem Demirtaş’a dönüp kruvaziyer konusunda “Hiç uğraşmayın. Bize mönü sehpasına bile izin vermiyorlar. AKP kazandı, CHP’liler sizi tebrik ediyorum” dedi. Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Koç’a sektörüyle ilgili değerlendirme yapması için uyardı. Koç, Kocaoğlu için de “Çakma belediye başkanı” dedi. Koç, mali operasyonları ima ederek “Benim Kırıklar’da (F Tipi Hapishane) yatan bürokratım yok” diyerek gerilimi tırmandırdı. Demirtaş’ın öncülüğünde Koç’un da onayıyla konuştuğu sözler zabıttan çıkarıldı.


Müfettiş uyardı 4 yıl geçikmeli karar alındı

Büyükşehir Belediye Meclisi, 11 Nisan 2005’te 1. Kordon ve Konak Meydanı zabıta hizmetlerini Konak Belediyesi’ne vermişti. Büyükşehir 2007 yılından itibaren hizmetleri geri aldı. Ancak, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri’nin 2007 yılı Genel İş Yürütüm Teftiş raporunda, 2005 yılı Meclis kararının kaldırılması; 1. Kordon ve Konak Meydanı zabıta hizmetlerinin Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı’nca yürütülmesi yazıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi yaptığı olağanüstü toplantıda, oybirliğiyle, 2005 yılı kararı kaldırdı. 1. Kordon ve Konak Meydanı’nda yetki Büyükşehir Belediyesi Zabıtası’na verildi. n DHA