Ege Zeytin ilaçlarken traktör devrildi

Zeytin ilaçlarken traktör devrildi

04.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa Soma’da, zeytin ağaçlarını ilaçlarken devrilen traktörü kullanan emekli tarih öğretmeni İsmail Özerdem ile eşi yaralandı.

Zeytin ilaçlarken traktör devrildi

Kaza, Soma’nın Avdan Beldesi’nde dün sabah saatlerinde meydana geldi. Emekli tarih öğretmeni İsmail Özerdem (56), eşi Rahime Özerdem’i (53) de yanına alıp, zeytin ağaçlarını ilaçlamak üzere traktörle yola çıktı. Traktörüne bağladığı ilaç makinesiyle ağaçların arasında dolaşan Özerdem, bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Traktör ters döndü ve İsmail Özerdem ile eşi altında kaldı. Kazayı görenler sağlık ekiplerine haber verdi. Sağlık görevlileri, Özerdem çiftini, çevredekilerin de yardımıyla traktörün altından çıkarttı ve ambulansla Soma Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.

Haberin Devamı

Yaz afetinin faturası ağır oldu

Manisa Salihli ve bazı köylerinde yarım saat boyunca etkili olan dolu yağışının yaklaşık 150 dekar ekili araziye zarar verdiği tespit edildi. Dolu yağışı sırasında, fırtınanın beton bağ direklerini ikiye böldüğü ortaya çıktı. Salihli’de geçen salı günü, etkili olan dolu yağışı ve fırtına yaklaşık yarım saat sürdü. İlçe merkezi ve köylerde, üzüm bağları başta olmak üzere domates ve mısır ekili tarlalarla meyve ağaçlarında büyük zarar meydana geldi.

DHA


İZBAN’da sermaye 15 milyon TL arttı

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 50 ortak oldukları ve Aliağa-Menderes arası 80 kilometrelik banliyö hattının işletmeciliğini yapan İZMİR Banliyö Sistemi A.Ş. (İZBAN) sermayesi 60 milyon TL’den 75 milyon TL’ye çıkarıldı.
İZBAN Yönetim Kurulu’nun aldığı 15 milyon TL’lik sermaye artışı için iki ortak da 7,5 milyon TL kaynak aktaracak. Kaynağın büyük bölümü yeni tren setlerinde kullanılacak. Personel, atölye giderleri ve eski borçlar ödenecek.

Haberin Devamı

Manisa’da 4.6 deprem korkuttu

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgiye göre, dün saat 13.18’de Manisa’nın Gölmarmara İlçesi’nde 4.6 şiddetinde deprem meydana geldi. Yerin 5.4 kilometre altında meydana gelen orta şiddetli deprem, Manisa, İzmir ve çevre ilçelerde de hissedildi. Kısa süreli paniğe neden olan depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. n MANİSA DHA