Ege Zeytin iskelesine ‘başarı’ demirledi

Zeytin iskelesine ‘başarı’ demirledi

21.01.2010 - 00:33 | Son Güncellenme:

Kuloğlu Şirketler Grubu’na bağlı Zeytinyağı İskelesi, adını kısa sürede tüm Türkiye’ye duyurdu. Marka, tanıtım atağıyla üç ayda satışlarını üçe katladı

Zeytin iskelesine ‘başarı’ demirledi

İzmir’de tekstil sektöründeki çalışmalarıyla bilinen Kuloğlu Şirketler Grubu, Zeytinyağı İskelesi’yle büyük başarı yakaladı.
Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kuloğlu, Tire’deki üretim tesislerinin 5 milyon TL’lik yatırımla kurulduğunu belirtti. Naturel sızma ve organik zeytinyağında iddialı olan markanın yaratıcılarından Kuloğlu, tekstilden zeytinyağı üreticiliğine uzanan süreci anlattı: “Çin, Hindistan ve Pakistan gibi ülkeler tekstilin her alanında rekabet şansımızı yitirmemize yol açtı. Biz de yerli malıyla üretebileceğimiz ürün arayışına girdik ve zeytinyağında karar kıldık. Ayrıca Çin’in bizimle rekabet edemeyeceği tek alan da zeytinyağıydı.” Kuloğlu şöyle devam etti: “Zeytin İskelesi’nin piyasaya sunumundan önce iki yıllık hazırlık dönemi geçirdik. Son yıllarda sadece zeytinyağı değil, gıda piyasasında böyle çalışma hiç olmadı. İyi bir ekibimiz var.”

Kalitesiyle iddialı
Kısa sürede tanınan markanın genel müdürü Fatih Cenikli de yaklaşık üç ay önce raflarda yerini alan zeytinyağının satış rakamlarının üç kat arttığını dile getirdi. Cenikli, şunları kaydetti:
“Üretim tesislerinde gelişmiş en yeni teknolojiyi kullanıyoruz. Yıllık üretim kapasitemiz 15 bin tona ulaşacak. Üreticiden gelen zeytinyağlarını titizlikle seçiyoruz. Bunun için hem kimyasal hem duyusal analizlerin yapılabildiği donanımlı laboratuvara sahibiz. İhracat hedefimiz de var. Ancak önceliğimiz iç piyasa. Naturel birinci, naturel sızma ve organik zeytinyağlarının kullanımının yaygınlaşması için çalışma yürütüyoruz. Zincir marketlerde satışa sunduğumuz ürünün aynısını rahatlıkla Japonya’ya ya da Almanya’ya ihraç edebiliriz. Kalitemize güveniyoruz.”