Ege Zeytinli’den yükselen ses: Demokrasi

Zeytinli’den yükselen ses: Demokrasi

31.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Birlik beraberlik ve demokrasi” konuları, Zeytinli’de düzenlenen ve üç gün süren 14.Kültür Sanat Etkinlikleri’ne damgasını vurdu. Etkinliklerin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Hasan Arslan yaptı

Zeytinli’den yükselen ses: Demokrasi

“Cennetin Ege kapısı” olarak nitelenen Kazdağları’nın güney kapı bekçisi olarak bilinen şirin belde Zeytinli, geçen hafta sonunu oldukça hareketli geçirdi. 14.Kültür Sanat etkinlikleri Akademi Zeytinlinin düzenlediği Plastik Sanatlar Paneli ile başladı. Panel devam ederken Zeytinli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen üç projenin açılışları yapıldı. Açılışlarda konuşan Zeytinli Belediye Başkanı S. Hasan Arslan “ Etkinliklerimizi sosyal sorumluluk ve bilincimizi açmadan yerine getirmek istedik. Amaç festival ve eğlence değil ruhsal olarak yürekleri acılarla yoğrulmuş insanlara birliği, beraberliği, dayanışmayı, hoşgörüyü ve sevgiyi verebilmektir” dedi. Daha sonra Altınkum Atatürk Bulvarı, Zeytinli 2. Köprü ve Zeytinli Meydanı ve Atatürk Heykeli düzenlenen törenlerle açıldı.

Terörü nefretle ve şiddetle kınıyorum
Açılış törenlerine CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi ve Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcıları Şafak Pavey ve Gökhan Günaydın, Balıkesir Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, İl Başkanı Muzaffer Mavuk, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ensar Aytekin, CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz ve CHP Zeytinli Belde Başkanı Kadir Koşma katıldı.

Birlik içindeyiz
Toplu açılışlarda konuşan Zeytinli Belediye Başkanı S. Hasan Arslan şöyle konuştu:
Son günlerde yaşanan ve artan terör olayları, her gün toprağa verilen şehitlerimiz, toplum ve ülke olarak bizleri derinden üzmüş, yüreğimizde kapanması zor acılar açmıştır. Ama unutmamak gerek ki, Türk Milleti’nin büyüklüğünün göstergesi de kimsenin dayanamadığı acılara dayanmak, kimsenin gösteremediği sabrı gösterebilmesidir.

Bu yüzden asla öfkemiz ve acımız gözlerimizi kör etmemeli ve bin yıllık kardeşliğe gölge düşürülmemelidir. Bizler de Zeytinli Belediyesi olarak etkinliklerimizi sosyal sorumluluk ve bilincimizi aşmadan yerine getirmek istedik. Amaç festival ve eğlence değil, ruhsal olarak yürekleri acılarla yoğrulmuş insanlara birliği, beraberliği, dayanışmayı, hoşgörüyü ve sevgiyi verebilmektir. Barış, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu acılı günlerde, kültür ve sanat gibi toplumları bir potada yoğuran değerlerin önemi tartışılmaz. Toplumsal kaynaşma ve duygu paylaşımına zemin hazırlayan ve tesis eden bu tip etkinliklerin önemi kendiliğinden ortaya çıkıyor. Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde Gaziantep ve Hakkari’de olmak üzere, üst üste gelen elim olaylarda kaybettiğimiz asker ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve kederli ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü nefret ve şiddetle kınıyorum.

Haberin Devamı

Etkinlikler üç gün sürdü

Tek isteğimiz ve tek dileğimiz yaşanan terör olaylarının son bulması ve her gün bir daha gazete manşetlerinde ve haberlerde elim üzücü olaylarla karşılaşmamaktır.” Yapılan açılış törenlerinin ardından, lokma hayrı ve geleneksel olarak sürdürülen sünnet şöleni gerçekleştirildi. Sahne alan Ali Altay ve Betül Demir köy halkına yaşanan duygulu anlar yaşattı. 1. gün programı beyaz barış güvercinlerinin gökyüzüne bırakmalarıyla son buldu. Zeytinli 14. Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin 2. gününde Akademi Zeytinlinin düzenlediği plastik sanatlar canlı performansında, Özdemir Yemenicioğlu, sergilediği Anadolu’nun tarihsel ve kültürel değerlerini içeren canlı performansla takdir topladı. Daha sonra şehitlerimiz ve sünnet çocukları için mevlüd okutuldu ve
1500 kişiye hayır yemeği verildi.

Haberin Devamı

“Doğa da demokrasi bekliyor”

Zeytinli 14. Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin 2. gününde düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey ve Oktay Ekinci “ Çevremiz de demokrasi bekliyor “ başlıklı panelde sağlıksız kentleşmenin insan üzerindeki olumsuz etkilerine değinirken mahallenin, sokağın gerekliliğine ve değerine vurgu yaptılar. Ekonomik, Kültürel ve Sosyal kalkınmanın temelinin doğa ve buna bağlı olarak tarımla olabileceğini söylediler. Temel sorunun ağaç dikmekten çok var olanı muhafaza edememek olduğuna dikkat çektiler.

Özdemiroğlu’ndan canlı performans

Etkinliğin 2. gününde Akademi Zeytinlinin düzenlediği plastik sanatlar canlı performansında Özdemir Yemenicioğlu ilgi odağı oldu. Anadolu’nun tarihsel ve kültürel değerlerine sahip çıkarken, sanatını plastik anlamda da evrenselliğe taşımayı hedefleyen Özdemir Yemenicioğlu sergilediği canlı performansla takdir topladı.