Ege Zeytinli yemeklerin kitabını yazacaklar

Zeytinli yemeklerin kitabını yazacaklar

19.09.2017 - 02:56 | Son Güncellenme:

Akhisar Ticaret Borsası, çoğunlukla kahvaltı sofrasında tüketilen zeytini üç öğüne yaymak için yemek yazarı ve televizyon programcısı Sahrap Soysal’ın kapısını çaldı.

Zeytinli yemeklerin kitabını yazacaklar

Akhisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alhat, “Halkımız, zeytini kahvaltıda severek tüketiyor ve ülkemizdeki tüketim rakamları da gayet iyi. Ancak kahvaltı dışındaki öğünlerde kullanım neredeyse yok denecek kadar az. Yıllardır düzenlediğimiz zeytin etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan ve ev kadınlarının ilgiyle izlediği Sahrap Soysal’a Akhisar’da yetiştiriciliği yapılan ve işlenen zeytinlerin kullanıldığı yemek tariflerini bir kitapta toplamasını rica ettik. Çok sevindi ve heyecanla çalışmalarına başladı” dedi.

Haberin Devamı

Sahrap Soysal , “Sadece zeytinli yemek tariflerinin yer alacağı bir kitap olacak. Akhisar’ın domat zeytiniyle etli yemekler, kırma zeytinle salatalar, çekirdeksiz yeşil zeytinle bademli pilavlar, ızgara zeytinle kıymalı musakkalar, siyah zeytinle makarnalar, zeytin ezmeli küçük süprizler yapabiliriz dedik. Tabi ben daha da heyecanlanıp kıymalı zeytinli duvaklı pilav yapıp, müstakbel gelinime bir an önce tattırmayı planladım bile” dedi.