Ege ZİRVEDE BELGE ÇATLAĞI

ZİRVEDE BELGE ÇATLAĞI

13.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 Eylül törenleri yüzünden başlayan polemik, İzmir Valisi Cahit Kıraç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu karşı karşıya getirdi. Kenti yöneten iki isim, kutlama toplantıları, imza ve belgeler konusunda farklı bilgiler dile getirdi

ZİRVEDE BELGE ÇATLAĞI

‘Tören tutanağı 2. toplantının'

Haberin Devamı

İzmir Valisi Cahit Kıraç, gazetecilerin bayrak krizi ile ilgili sorularını yanıtladı. Yaptığı açıklamanın net olduğunu söyleyen Vali Kıraç, “Kardeşim bakın ben İzmir valisiyim, bilmeden açıklamam. Bilgi nettir, farklı bir şey diyemem. Ne kamera kaydı varmış? Evraklar bizde, toplantı yapan biziz. Net bir şekilde söylüyorum. Toplantı yapılmıştır gereği de icra edilmiştir. Ben İzmir Valisiyim sizlere açıklama yapıyorum. Siz bu açıklamaları bu işin ev sahibi olarak alıp ona göre değerlendirmelisiniz. İzmir’in çok önemli sorunları var, bence onlarla uğraşın. Bayrak indi kalktı. Başka sorunu mu yok İzmir’in” dedi.

Kıraç, görevlilerin kendisine getirdiği bilgi üzerine de, “Türk yıldızları gösterisi, ana programda yer almamış. Sonradan eklemişler. İmzalanan evrak oymuş. Ek bu evrak. Protokol ek olan evrak. Kutlama komitesinin aldığı kararda Türk Yıldızları gösterisi yer almıyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

10 Eylül imzası kameraya girdi!

Vali Cahit Kıraç’ın 9 Eylül törenleri düzenleme komitesi tutanağının Büyükşehir Belediyesi yetkilisine 10 Eylül’de imzalatıldığını reddetmesine karşın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tutanağı imzalattırmaya getiren Valilik görevlisinin görüntülerinin belediye güvenlik kameralarında mevcut olduğunu söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Valilik’ten getiren kişinin adı da var. Telefonla arıyorlar. Mutlaka imzalanması gerektiğini söylüyorlar. İmzalandıktan sonra tutanak, Ak Parti tarafından basın mensuplarına veriliyor” dedi. Kocaoğlu, bu kanıtlayabileceklerini belirterek “Getiren kişinin güvenlik kamerasında görüntüleri var. Saat kaçta gelip, kaçta ayrıldığı yeralıyor. Bana göre Valilik’te bu evrak tutulmamış veya imzalattırılmamış” dedi.
Kocaoğlu, bayrak çekilme serenomisini olmadığı tören programına şerh koymalarının mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

Kent Airşivi Müzesi Müdürü Oktay Gökdemir, valilikteki toplan tıların bazılarına katıldığını ve bayrak çekme ve süvari alayları konusundaki görüşlere gerekli itirazı yaptığını anlattı. Gökdemir, “O toplantıda söz alıp Vali Yardımcısı Ergün’ü şahsen uyardım. Ancak Vali Yardımcısı cevap olarak, “Bayrak çekme töreni, süvari girişi gibi konuların AB müktesebatına uymadığını’ hatırlattı. Orada 2 de albay vardı” diye konuştu.