Ege Zırvede deprem

Zırvede deprem

09.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kalesinde sayısız tehlike yaşayan Akigo, bir yığın sorunla boğuşan rakibinin yoğun baskısına 64 dakika dayanabildi. Bu dakikada Abdülkadir, attığı golle maça damgasını vurdu

Zırvede deprem


TFF 1. Lig’de 9 maçtır bileği bükülmeyen, üst üste üç galibiyet alarak ikinci sıraya tırmanan Akhisar Belediyespor, Ege derbisinde Bucaspor’a evinde 1-0 yenilerek Süper Lig yarışında yara aldı. Bucaspor ise yaşadığı onca sıkıntıya rağmen güçlü bir rakibi yenerek taraftarlarını coşturdu, Mehmet Bektur başkanlığındaki yeni yönetime de ilk defa galibiyet sevinci yaşattı.

Penaltı mıydı?
Karşılaşmanın 7. dakikasında Sertan’ın şutu direği sıyırdı. 30. dakikada Zafer, sol kanattan korner kullandı, Merter’in üzerinden yükselen Efe kafayı çaktı, Gökhan topu çizgiden elle çıkardı. Ancak hakem Volkan Bayarslan, Efe’nin Merter’e faul yaptığını belirledi. 40. dakikada Sertan sağdan arka direğe doldurdu, Emrah Eren, Efe’nin kafasından seken meşin yuvarlağı önünde bulup şutladı, kaleci Ömer meşin yuvarlağı kontrol etti. 42. dakikada Ömer’in Emre’ye atmaya çalıştığı top sol çaprazdaki Emrah Eren’in önünde kaldı. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden öne çıkan kaleci Ömer’in üzerinden topu aşırttı, meşin yuvarlak üstten auta çıktı. 44. dakikada Salih’in ceza sahasında kafayla indirdiği topa Efe kafayı çaktı, üst direkten dönen meşin yuvarlağı Abdülkadir tamamlayamadı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da tempo yüksekti. 64. dakikada Salih’in ara pasıyla defansın arkasına sarkarak ceza sahasına giren Abdülkadir, kaleci Oğuz’la karşı karşıya kalldığı pozisyonda ağları havalandırdı: 0-1. 79. dakikada Mustafa Aşan, Berkay’ı düşürünce ikinci sarı karttan oyun dışında kaldı. Kalan dakikaları 10 kişi oynamak zorunda kalan Akhisar, atak üstüne atak tazeledi ama skoru değiştirmeyi başaramadı.

Haberin Devamı

Olaylar, iki teknik adamı da üzdü

Bucaspor Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar maçla ilgili şöyle konuştu:
“Haklı bir galibiyet aldık. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum. Oyunun kontrolü hep bizdeydi. İyi bir takımız ve tek yüreğiz. Keşke maçın son bölümlerindeki çirkin olaylar olmasaydı.”
Akhisar’ın teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, “Maç öncesi oyuncularıma çok dikkatli olmalarını söylemiştim. Rakibimiz Bucaspor’un ligin en genç ve en iyi futbol oynayan ekiplerinden biri olduğunu çok iyi biliyorduk. Fakat uyarılarımın işe yaramadığını gördüm. Sinirlerimize hakim olamadık. Üzgünüm” dedi.

Hakem, Mustafa’yı uyarmıştı

o Maçın 73. dakikasında Akhisar Belediyespor’un tecrübeli oyuncusu Mustafa Aşan, beğenmediği bir karar nedeniyle hakeme itiraz etti. Zaten sarı kartı olan Mustafa’ya, “İtiraz etme, yoksa atarım” diye uyaran hakem, 79. dakikada yine sinirli sinirli konuşunca ikinci sarıyı ve kırmızıyı çıkardı. o Maçtan sonra olaylar çıktı. Emniyet güçleri, Bucasporlu taraftarlara copla müdahale ederken, Bucaspor yedek kulübesine de yabancı madde yağdı. Bucaspor, puanını 39’a çıkarırken, Akhisar 52’de kaldı.