Kültür Sanat Egeli sanatçının eserleri doğduğu topraklarda!

Egeli sanatçının eserleri doğduğu topraklarda!

05.11.2013 - 15:24 | Son Güncellenme:

Fotoğrafçı Yetkin Odabaşı tarafından çekilen portrelerden oluşan “Yüzdeki Boşluklar Sergisi”, Canon sponsorluğuyla 11-24 Kasım 2013 tarihleri arasında İzmir Fransız Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak.

Egeli sanatçının eserleri doğduğu topraklarda

Canon Avrupa’un dünyada ve Türkiye’de kültür sanata ve sanatçılara verdiği destek artarak sürüyor. Canon Avrupa son olarak fotoğrafçı Yetkin Odabaşı ve müzisyen Sarp Keskiner’in İzmir’de açacakları sergiye sponsor oldu ve sergideki tüm fotoğrafların üstün özelliklere sahip yazıcı Canon Pro1 ile basılmasını sağladı.

Haberin Devamı

Egeli iki deneyimli sanatçı Yetkin Odabaşı ve Sarp Keskiner, doğup büyüdükleri topraklarda gerçekleştirecekleri sergiye heyecanla hazırlanıyorlar. “Hiç düşündünüz mü? Yaşanmışlığın en belirgin ifadelerinden biri olan yüzümüzdeki çizgileri kaldırdığımızda gözler bize ne anlatır” sorusundan yola çıkan fotoğrafçı Yetkin Odabaşı, aklına takılan bu soruyu yanıtlamak için kameranın arkasına geçmiş ve birbirinden etkileyici fotoğraflara imza atmış.

Fotoğrafların kaliteli baskısında Canon imzası

Yaratıcılığın evrendeki ses ve ışıktan beslendiğine vurgu yapan Odabaşı, serginin ana fikrini gözler üzerine kurgulamış. Süprizlerle dolu sergide fotoğraflara Sarp Keskiner’in sergiye özel düzenlediği müzikler eşlik edecek. Hi-fi ses sistemlerine özel ilgi duyan Odabaşı “Evrendeki ses ve ışık hep ilgimi çekmiştir. Bu nedenle sergide ses de olsun istedim. Sevgili dostum Sarp Keskiner'e fotoğrafları gösterdiğimde onda da aynı heyecanı gördüm. 11 Kasım tarihindeki açılışta, izleyenlere, Hi-Fi sistem eşliğinde sesi ve görüntüyü harmanladığımız farklı bir deneyim yaşatmayı hedefliyoruz” diyor.

Haberin Devamı

SERGİ AJANDASI

Sergi : Yüzdeki Boşluklar Fotoğraf Sergisi

Tarih : 11 Kasım 2013, Pazartesi ( 19:00 AÇILIŞ KOKTEYLİYLE AÇILACAK)

Yer : İzmir Fransız Kültür Merkezi Sergi Salonu

Cumhuriyet Bulvarı No: 122 Alsancak

Yetkin Odabaşı hakkında

13 yaşında ilk radyo vericisini tasarladı. Teknik okulda aldığı eğitim sürecinden sonra, evrende en çok ilgisini çeken “ses ve ışık” konularına yöneldi. Işığın hayatına yansıması fotoğrafçı olma hevesiyle şekillenirken, ses konusu ise stereo müzik sistemlerinde hayat buldu. Hi-Fi markası Quad’ın Türkiye Genel Distribütörlüğü’nde satış ve pazarlama biriminde sektöre hizmet verdi. Home&Technology, REC ve Boys Toys dergilerinde fotoğraf ve test editörü olarak çalıştı. Home&Technology döneminde EISA (European Imaging & Sound Association) ödülleri için testler yaptı. Dijital ajanslarda video mapping, maket otomasyonu, dokunmatik ekranlar konularında deneyim kazandı. Profesyonel çalışmalarına Yetkin Odabaşı Photography'de devam ediyor.