Tokat Egelli Kayınpederi İçin Transfer Lifti Yaptı

Egelli Kayınpederi İçin Transfer Lifti Yaptı

02.12.2017 - 12:42 | Son Güncellenme:

.

Egelli Kayınpederi İçin Transfer Lifti Yaptı

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan Süleyman Gümüşsoy, kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüyemeyen kayınpederi için transfer lifti yaptı.

Haberin Devamı

Geçimini mantar satışı yaparak kazanan Gümüşsoy (31), başkalarının yardımı olmadan koltuktan tekerlekli sandalye geçemeyen kayınpederi Ertuğrul Topçam (70) için 3 bin 500 liraya satılan engelli transfer liftini kendisi yapmaya karar verdi.

Yaptığı araştırmalar sonucu transfer liftini yapan Gümüşsoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Topçam'ın yaklaşık 27 yıldır tekerlekli sandalye ile hayatını sürdürdüğünü belirtti.

Gümüşsoy, şunları söyledi:

"Eşim evin tek çocuğu ve eşimle evlendikten sonra artık kayınpederim ile kayınvalidemin hayatı daha da çok zorlaşmaya başladı. Kayınpederimi evin içerisinde koltuğundan tekerlekli sandalyeye naklederken ya da tekerlekli sandalyeden akülü arabasına naklederken mutlaka bir kaç komşunun yardımını almamız gerekiyordu. Bir araştırma yaptım ve bu araştırmalarım sonucunda sistemin nasıl çalıştığı ile ilgili yeterli bilgiye sahip olduktan sonra kendi becerim ve çalışmam ile böyle bir ürün ortaya çıktı. Bunun bir iki parçasını internetten araştırmalarım ile buldum ve bunu kaynak makinesi kullanmadan yeteneğim olduğu için bir kaç parçayı birleştirmek sureti ile tamamen kendim yaptım."

Haberin Devamı

Ertuğrul Topçam ise duyarlılığı için damadına teşekkür ederek, "Daha önce sadece tekerlekli sandalye kullanıyordum, damadım baktı ki zor inip biniyorum. Bana böyle bir şey tasarladı ve nitekim faydalarını görüyorum. Artık yalnız da tekerlekli sandalyeme binebiliyorum." ifadelerini kullandı.

Ertuğrul Topçam'ın eşi Melek Topçam ise sağlık sorunları bulunduğunu vurgulayarak, "İki defa bel fıtığı ameliyatı oldum. Bazı zorluklarımız vardı ama bu araç sayesinde çok şükür Allah'a çok memnunuz, Allah razı olsun." diye konuştu.