Ege Egepen Deceuninck, ihracat üssü olacak

Egepen Deceuninck, ihracat üssü olacak

11.05.2017 - 04:32 | Son Güncellenme:

.

Egepen Deceuninck, ihracat üssü olacak

EGEPEN Deceuninck, Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kurduğu yeni fabrikasını tanıttı. Ege Profil Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Ergün Çiçekçi, altyapısı ve teknolojisi ile geleceğin fabrikasını kurduklarını belirtti, “Ege Profil’i ihracat pazarına dönük olarak bir merkez üssüne dönüştürme fikri de etkili oldu” dedi. Firma, İzmir Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 200 milyon liralık yatırımla yeni fabrikasını hizmete sundu. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikanın üretim hedeflerini karşılamaması üzerine yeni yer arayışına giren Ege Profil, 2006’da Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 110 bin metrekarelik arsa satın aldı.

Haberin Devamı

Nisanda açıldı

2015’te burada temeli atılan fabrika Nisan 2017’de faaliyete geçti. Fabrika, Avrupa ve ABD’deki en büyük alanda PVC profil üretimi yapan fabrika unvanını da elinde bulunduruyor.

Güney Amerika pazarı

Ege Profil İşletme ve Yatırımlar Grup Müdürü Ethem Gökmen, “İlave makinelerle 100 bin ton kapasiteye çıkabilecek altyapıya sahibiz” dedi. Egepen Deceuninck-Ege Profil Genel Müdürü ve Deceuninck İcra Kurulu Üyesi Ergün Çiçekçi de, “Güney Amerika’da Şili’den Peru’ya, 45 ülkeye direkt satış yapıyoruz” dedi.