Ege Eğitim 4.0, yaşam kalitesini artıracak

Eğitim 4.0, yaşam kalitesini artıracak

29.06.2017 - 04:57 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, bayram süresince yaşanan akıl almaz ölümlere tepki göstererek, insan yaşamının değerine vurgu yaptı.

Eğitim 4.0, yaşam kalitesini artıracak

Yorgancılar, “Bir ülkeyi tanımak istiyorsanız, o ülkede insanların nasıl öldüğüne bakın” diyen Albert Camus’u haklı çıkarırcasına güzel ülkemizde akıl almayacak ölümler gerçekleşiyor. Türkiye’nin, bir 3. Dünya ülkesi olmadığına dikkat çeken Yorgancılar, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefini hatırlattı. Ekonomik anlamda büyüyen ülkemizin insan odaklı bir yaşamı hedeflediğini kaydeden Yorgancılar şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Çok gerideyiz’

“Yani, hedef insanımızın yaşam kalitesini artırmak, eğitim düzeyini yükseltmek, bilimde de sanatta da öne çıkabilmektir. Bakınız biz diyoruz ki, Sanayi 4.0 sürecinde eğitim 4.0’ın altyapısını oluşturmak zorundayız. Çünkü dünya çok hızla çok başka bir yöne doğru hızla ilerlemektedir. Oysa ki, bugün yaşadıklarımıza baktığımızda ne yazık ki üzülerek görmekteyiz ki, bizim eğitim 2.0’ın dahi hakkını verdiğimizden şüpheliyim.”